Foto: EPA-EFE/Oli Scarff

Ole Gunar Solskjer, menadžer Mančester junajteda, smatra da je tim koji vodi na tragu nekadašnjih koji su se odlikovali napadačkom i efikasnom igrom.

Junajted se bori za plasman u Ligu šampiona i neporažen je na 18 mečeva uzastopno u svim takmičenjima, a u tom nizu postigli su ukupno 48 golova.

PROČITAJTE JOŠ:

Takođe, napadački trio koji čine Antoni Marsijal, Markus Rašford i Mejson Grinvud, postigao je ove sezone 58 golova. Prva dvojica su postigli po 21 gol, Grinvud 16 i bude li i 18-godišnji napadač postigao makar još četiri gola, klub će prvi put posle 55 godina imati čak trojicu igrača sa 20 i više golova u sezoni.

Junajted u četvrtak od 21.15 gostuje Kristal Palasu u 36. kolu Premijer lige, a Solskjer je na pitanje da li je njegov tim blizu toga da bude kao neki raniji koje je vodio Aleks Ferguson, rekao da su na dobrom putu.

„Nije na meni da to kažem, ali smo ove sezone igrali dobar fudbal, u kojem je moglo da se uživa. Imamo privilegiju da reprezentujemo ovaj veliki klub. Postoje određena očekivanja kako bi trebalo da igramo i mislim da smo sve bliži tom tipu tima“, kaže Norvežanin.

Solskjerov tim je u avgustu na „Old Trafordu“ izgubio od Kristal Palasa sa 2:1 golom Van Anholta u 90. minutu. Sada ih čeka meč u Londonu.

„Bio je to čudan rezultat. Ne verujem da bi se tako nešto ponovilo da smo u mogućnosti da ponovimo meč. Prešli smo dug put ove sezone, naravno da je razočaranje kad primite gol u poslednjem napadu kao što je bilo protiv Sautemptona u ponedeljak, ali veoma sam zadovoljan razvojem ekipe. Ti mali koraci unazad su ustvari test našeg mentaliteta. Moramo da verujemo u sebe. Imamo odlične rezultate od povratka takmičenja i dobru seriju. U klubu smo u kom sve ključa sve do poslednjih mečeva u sezoni“, dodao je Solskjer.

Norvežanin ima problem na poziciji levog beka, jer su se protiv Sautemptona povredili i Luk Šo i zamena Brendon Vilijams.

„Luk ima otečen članak, daćemo mu koliko je potrebno vremena da se oporavi, izvrnuo ga je. Brendon ima posekotinu iznad oka, tako da ne znam. Nisu trenirali jutros, kao ni juče, daćemo im vremena da to zaleče“, najavio je moguće promene u startnih 11.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar