Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Nemanja Matić, vezni fudbaler Mančester junajteda i reprezentacije Srbije, poručio je da klub sa "Old Traforda" još ima izgleda da se plasira u Ligu šampiona.

Junajted je u ponedeljak veče na svom stadionu primio gol u šestom minutu nadoknade od Sautemptona, pa je ostao bez pobede (2:2).

PROČITAJTE JOŠ:

Ta dva izgubljena boda mogla bi imati velikog uticaja u konačnom zbiru, jer posle odluke suda u Lozani u vezi Mančester sitija, jasno je samo da će tim koji bude na četvrtom mestu ići u elitno takmičenje UEFA.

Junajted se za treće i četvrto mesto bori sa Lesterom i Čelsijem, a „crveni đavoli“ imaju da odigraju još tri meča do kraja u Premijer ligi.

„Moramo podići glave, ostale su nam još tri utakmice. Sledeći je Kristal Palas u četvrtak, ako dobijemo sve tri utakmice, bićemo u Ligi šampiona. Moramo da razmišljamo pozitivno i da nastavimo da radimo kao do sada. Sve je još u našim rukama, moramo što pre da zaboravimo Sautempton i oporavimo se“, rekao je Matić za klupsku televiziju.

Meč sa Kristal Palasom igra se na „Selhurst parku“ u Londonu u četvrtak 16. jula od 21.15.

„Imamo meč protiv vrlo dobrog tima, moramo dati sve od sebe jer svi želimo da igramo u Ligi šampiona sledeće sezone. Mislim da to zaslužujemo, na nama je da se sada oporavimo i spremimo za četvrtak, sve će se videti na toj utakmici. Siguran sam da je tim spreman“, dodao je srpski fudbaler.

Junajted je posle 25. kola imao zaostatak od čak 14 bodova za Lesterom. Sada imaju isti broj bodova, po 59.

„Pre tri meseca ništa nije bilo u našim rukama. Trebalo nam je da Čelsi i Lester ispuštaju poene, što su i uradili. Sada smo veoma blizu. Idemo meč po meč. Razmišljamo o Kristal Palasu prvo, to je naredni zadatak, a o ostalom ćemo posle“, dodao je Nemanja.

Srpski fudbaler je za britanske medije pričao i o kolegama iz tima, pre svih Portugalcu Brunu Fernandešu, koji je preporodio ekipu po dolasku u januaru.

„On je igrač velikog kvaliteta. Bio je najbolji igrač Sportinga, jednog od najvećih klubova u Portugalu. Nije lako biti najbolji u Sportingu, imate veliki pritisak i tamo i očekivanja od navijača. To dobro znam jer sam igrao za Benfiku, pritisak je veliki i kada igrate na tom nivou spremni ste i za Premijer ligu“, kaže Matić.

Napadač Antoni Marsijal je kao i Markus Rašford postigao 21 gol ove sezone, u usponu je forme.

„Marsijal je u poslednjih godinu do godinu i po radio mnogo, pokušao je da unapredi svaki aspekt svoje igre. Na terenu to vam daje više i zaslužio je pohvale. Igra odlično, na treningu se bori za svaku loptu, pomaže kolegama.“

Legenda Junajteda, Roj Kin, nedavno je rekao kako bi se u poluvremenu „potukao sa golmanom Davidom de Heom“ zbog sve češćih grešaka. Matić je stao u odbranu Španca.

„Nisam video taj deo kada je Kin pričao o Davidu, ali moramo da se saglasimo da je reč o jednom od najboljih golmana na svetu. Sačuvao nas je mnogo puta, osvojio gomilu poena. Svako može da napravi grešku, ljudi smo. Komentatori imaju svoj posao da izraze svoje mišljenje, moraju nešto da kažu ako neko gubi. Nema problema, poštujemo to, na nama je da iz dana u dan napredujemo“, zaključio je Matić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar