Foto: EPA/ROGER PARKER

Bivši fudbaler Mančester junajteda, Brazilac Rafael da Silva, savetovao je čelnicima kluba da budu pažljiviji pri izboru igrača koje dovode.

Rafael, jedan od braće blizanaca da Silva, koji su igrali u eri Aleksa Fergusona, smatra da je klub po odlasku trofejnog menadžera pravio velike greške na transfer tržištu.

On je u razgovoru za ESPN pričao o politici kluba, pošto mu je prikazan video snimak bivšeg napadača „crvenih đavola“, Havijera Ernandeza, po saznanju zimus da je njegova karijera u Evropi završena i da će morati da se vrati na američki kontinent.

Ernandez, poznatiji kao Ćićarito, rasplakao se dok je preko telefona ocu saopštavao odluku o povratku u Ameriku, tačnije u redove LA Galaksija.

„Tata, pokušaj da me shvatiš. Ne brini, ono što mislim je da je ovo kraj mojoj evropskoj karijeri, za koju smo tako naporno radili. Znam da i vi tamo to osećate. Gledajmo na sve pozitivno, ali hteli to ili ne, napuštamo naš evropski san“, pričao je Meksikanac kroz suze.

Rafael smatra da je tip igrača koji žele da igraju za klub, kao Ernandez, ono što je potrebno Junajtedu, a ne najskuplji igrači na tržištu.

Primeri Aleksisa Sančeza, Anhela di Marije, Pola Pogbe svedoče kakve greške je Junajted pravio proteklih sezona.

PROČITAJTE JOŠ:

Da su to shvatili, očigledno se videlo prošlog leta, kada su doveli trojicu igrača koji su unapredili igru tima, Harija Megvajera, Arona van Bisaku i Danijela Džejmsa.

„Oni bi trebalo da traže igrače koji žele da igraju za klub. Ne samo zato što će Junajted da plati za njih. Pogledajte Ćićarita, koliko se trudio da igra za Junajted. Želeo je da igra tamo. Koliko je klub platio za njega? Ne previše. Morate biti pametni i da osetite da igrač želi da igra za vas. Bitno je da uočite taj karakter i da znate da li igrač zaista dolazi da bi igrao, ili samo zbog novca. Napravili smo neke greške, ali se nadam se ćemo se vratiti na pravi put. U ovom sada Mančester junajted vidim mnogo više od onog starog duha, nadam se da ćemo se uskoro vratiti gde nam je mesto“, rekao je Rafael.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar