Foto: EPA-EFE/Joe Giddens

Ole Gunar Solskjer, menadžer Mančester junajteda, tvrdi da je bilo lakše osvajati titule u eri Aleksa Fergusona nego sada, kada je Norvežanin u ulozi trenera.

Solskjer je nekada bio „zlatni džoker“ i često je ulazio sa klupe i rešavao mečeve, poput onog iz finala Lige šampiona 1999. u Barseloni protiv Bajerna, kada je postigao gol u 90. minutu za pobedu Junajteda od 2:1.

PROČITAJTE JOŠ:

Kao trener, Solskjer se suočava sa drugačijim izazovom, Junajted od 2013. godine nije uspeo da osvoji nijednu titulu, a njihov najveći rival, Liverpul, ove godine je osvojio pehar posle tačno 30 godina.

Dejvid Mojes, Luj van Gal i Žoze Murinjo nisu imali uspeha u tome da vrate Junajted na šampionski kolosek i Solskjer, čiji tim se plasirao u polufinale FA kupa pobedom posle produžetaka u Noriču (2:1), kaže da zna šta je razlog.

„Moramo da budemo iskreni i da kažemo da je sada daleko teže osvojiti titulu. Imali smo oduvek izazivače, bili su to Arsenal, Čelsi, Liverpul. Većinu vremena je to bio uglavnom jedan tim koji nam je predstavljao rivala. Završiti sezonu kao treći nije bilo normalno za nas. Sada imate tri, četiri čak i pet timova koji mogu da osvoje trofeje“, kaže Solskjer.

Junajted će na leto pokušati da angažuje određena pojačanja, a pominje se dolazak Džejdona Sanča iz Borusije Dortmund.

Pre toga, Solskjer bi morao da proda nekoliko igrača, a kao igrači koji su najbliži izlaznim vratima pominju se Džesi Lingard i Aleksis Sančes, koji je na pozajmici u Interu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare