Foto: EPA-EFE/Cath Ivill

Fudbaleri Mančester junajteda plasirali su se u polufinale FA Kupa Engleske pošto su kao gosti, posle produžetaka pobedili ekipu Noriča sa 2:1 (1:1, 0:0).

Mučili su se dugo izabranici Olea Gunara Solskjera i tek posle produžetaka su slomili otpor žilavog domaćina na „Kerou Roudu“.

PROČITAJTE JOŠ:

Tako je tim sa „Old Traforda“ ostao neporažen i u 14. uzastopnoj utakmici.

Momenat odluke dogodio se u 118. minutu, kada je posle silnih bezuspešnih napada, posle gužve u petercu, kapiten Junajteda Hari Megvajer bio na pravom mestu i poslao loptu iza leđa odličnog Tima Krula.

Prvo poluvreme bilo je potpuno nezanimljivo, bez pravih dešavanja, iako su gosti imali više loptu u posedu.

Sve što je vredno pomena, dogodilo se u drugom poluvremenu, a Junajted je poveo u 51. minutu preko Nigerijca Odiona Igala.

Posle centaršuta sa leve strane, Švajcarac Tim Klose je nespretno zahvatio loptu, bukvalno je asistirao Igalu koji je sa nekoliko metara bio precizan – 0:1.

Junajted je čuvao prednost, delovalo je da će u regularnom toku uspeti da prođe dalje, ali u 75. minutu je odbrani gostiju popustila koncentracija, Tod Kantvel je prihvatio loptu na dvadesetak metara od gola, raspalio po njoj i pogodio levi donji ugao gola gostiju za izjednačenje.

Minut pre kraja regularnog dela isključen je defanzivac Noriča, Švajcarac Tim Klose i gosti su u produžetke ušli sa igračkom prednošću, koju su krunisali dva minuta pre isteka drugog produžetka.

Polufinala FA kupa su na programu 18. i 19. jula, a finale se igra 1. avgusta.

FA Kup, četvrtfinale

Subota:

Norič – Mančester junajted 1:2pr (1:1, 0:0)

(Kantvel 75 – Igalo 51, Megvajer 118)

Nedelja:

Šefild junajted – Arsenal 14.00

Lester – Čelsi 17.00

Njukasl – Mančester siti 19.30

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar