Foto: EPA/EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Uprava Mančester junajteda neće tražiti od igrača da prihvate smanjenje plate dok traje pauza u sezoni u Premijer ligi.

Iako su čelnici Premijer loge zatražili od klubova da predlože racionalizaciju troškova i smanjenje plate, u Junajtedu smatraju da kod njih za tim nema potrebe, bez obzira što zbog neigranja mečeva ostaju bez prihoda od 23 miliona evra.

Junajted će izgubiti oko 25 miliona evra čak iako se sezona završi igranjem mečeva bez prisustva publike.

Prošle godine, klub sa „Old Traforda“ je od mečeva kod kuće imaom prihod od 127,45 miliona evra, a sada će ostati batem bez 25, ili čak i gore, ako se uđe u samu završnicu takmičenja u Ligi Evrope.

PROČITAJTE JOŠ:

Mančester junajted je klub sa najvećim izdvajanjima za plate u prethodnoj sezoni Premijer lige. Klub izdvaja 382 miliona evra, što je nekih 52 odsto od godišnjeg prihoda.

Ipak, i pored toga, klub tokom pandemije koronavirusa nije otpustio nijednog od 940 zaposlenih, niti je smanjio plate. Kapiten Hari Megvajer je u stalnom kontaktu sa zvaničnicima kako bi se pratili svi naredni koraci.

„Hari je znao da će sav fokus biti na igračima posle prekida sezona i shvatio je da kao kapiten Junajteda mora da bude primer“, kaže za „Dejli mejl“ izvor iz uprave Junajteda.

On i Džordan Hendeson iz Liverpula su bili veoma aktivni u akciji „Igrači zajedno“ čiji je cilj bio da se novac koji se odvoji od plata igrača bude distribuiran Nacionalnoj zdravstvenoj službi i najugroženijima.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar