Foto: EPA-EFE/PETER KLAUNZER

Mančester junajted doživeo je poraz u prvom ovogodišnjem meču u Ligi šampiona. Bolji je bio Jang Bojs rezultatom 2:1.

Nakon vođstva i gola Kristijana Ronalda u 13. minutu utakmicu, činilo se da će Junajted rutinski odraditi posao na gostovanju u Švajcarskoj. Ipak, Van Bisaka je sve pokvario crvenim kartonom u 35. minutu, a od tog momenta, „crveni đavoli“ više nisu ličili na sebe.

PROČITAJTE JOŠ:

Izjednačenje je doneo Mumi Ngamaleu, da bi pobedu u petom minutu nadoknade doneo Sibačeu, nakon katastrofalne greške Džesija Lingarda.

Ovo je za Junajted definitivno loš i neočekivan početak sezone u najelitnijem evropskom klupskom takmičenju, a brojke u Ligi šampiona već neko vreme ne idu na ruku „crvenim đavolima“.

Naime, klub iz Mančestera je sada u seriji od tri uzastopna poraza u Ligi šampiona, što je njihov najduži negativan niz u ovom takmičenju još od sezone 2004/2005. Pored toga, pod vođstvom Ole Gunara Solskjera Junajted je dobio samo četiri od ukupno 11 utakmica u Ligi šampiona.

Na sve to, Junajted je imao samo dva šuta ka golu domaćina, što je za njih najmanje još od sezone 2003/2004. Za to vreme odigrali su 138 utakmica u Ligi šampiona.

Treba napomenuti da od 25. minuta utakmice igrači Junajteda nisu uputili udarac ka golu Jang Bojsa.

Pored ova dva tima u grupi se nalaze još Viljareal i Atalanta, a klub sa Old Traforda čeka težak put do prolaska u narednu fazu. Sve osim prvog mesta u grupi može biti smatrano neuspehom, pogotovo znajući da je Kristijano Ronaldo odmah našao pravu formu po dolasku u klub.

BONUS VIDEO Teška povreda Harvija Eliota

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar