LASK Mančester junajted
Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Mančester junajted opet liči na klub koji su slavni prethodnici vodili do istorijskih uspeha, a Ole Gunar Solskjer kupio je sebi još vremena na klupi "crvenih đavola". Pre svega odličnim potezima u zimskom prelaznom roku i sve boljim rezultatima.

Daleko je Junajted od šampionskih izdanja, ali i daleko bolje izgleda nego što je izgledao ne tako davno.

Vezali su „đavoli“ čak 11 utakmica bez poraza u svim takmičenjima i samo je Bajern nanizao više, čak 15, računajući klubove iz Liga petice.

Dakle, engleski i nemački velikan trenutno drže najduži niz nepobedivosti, a ogroman doprinos u dresu Junajteda daju zimska pojačanja.

PROČITAJTE JOŠ

Dugo se u crvenom delu Mančestera čekao igrač kao što je Bruno Fernandes. Portugalski vezista je doveo igru „đavola“ u red, izgleda mnogo tečnije, a o delotvornosti govore i rezultati.

Junajted je sačuvao mrežu na devet od poslednjih 11 mečeva, a Fernandes je nastupio na osam otkako je stigao na „Teatar snova“. Samo su Briž i Everton, po jednom, pronašli put do mreže u duelima koji su završeni 1:1.

Drugo zimsko pojačanje je takođe pun pogodak. Nigerijac Odion Igalo (30) se vratio na Ostrvo iz Kine i već se četiri puta upisao u strelce, a počeo je tri utakmice za Mančester.

Ovaj poslednji, na gostovanju LASK, i to na asistenciju Fernandesa, bio je prava majstorija.

Očito da je krenulo i Solskjeru na klupi slavnog kluba, i uz to ne odstupa od lansiranja mladih nada. Tako su u meču osmine finala Lige Evrope u Austriji zablistali Danijel Džejms i Mejson Grinvud, i ovaj drugi je prvi tinejdžer u istoriji Junajteda koji je postigao pet golova u evropskim takmičenjima tokom jedne sezone.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram