Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Navijačima i bivšim fudbalerima Malmea teško je pala čestitka kluba Zlatanu Ibrahimoviću povodom izbora za najboljeg fudbalera Švedske.

Iako se bliži 40. godini popularni Ibra igra u sjajnoj formi, a sa 11 golova na deset utakmica za Milan ove sezone najzaslužniji je za prvo mesto rosonera u Seriji A.

Milan dobro gura i u Evropi gde je već obezbedio plasman u 1/16 finala Lige Evrope, pa ne čudi što je po 12. put u karijeri proglašen za najboljeg igrača Švedske.

PROČITAJTE JOŠ

Među brojnim čestitkama nekadašnjem fudbaleru Ajaksa, Juventusa, Intera i Barselone, Pari Sen Žermena, Mančester junajteda i LA Galaksija našla se i ona iz njegovog prvog kluba, Malmea, ali se to nije mnogo dopalo navijačima.

„Taj čovek ne zaslužuje apsolutno ništa od Malmea, pa ni čestitku na društvenim mrežama“, napisao je jedan navijač na Tviteru.

„Zašto objavljujete ovakve gluposti, ne znam što ga uopšte i spominjete“, poručio je još jedan Malmeov fan, dok je nekadašnji golman kluba, a danas član Evertona Robin Olsen kratko poručio da je Zlatan nedostojan kluba.

Ibrahimović je oktobra prošle godine od fudbalskog saveza Švedske dobio statuu ispred stadiona Malmea, ali je razljutio navijače kada se saznalo da je postao suvlasnik njihovog velikog rivala Hamarbija pa je statua više puta oskrnavljena, dok na kraju nije potpuno srušena.

„Kad je Zlatan u pitanju, mi smo konkurenti na terenu. Znali smo kakva će biti reakcija“, poručio je sportski direktor Niklas Karnen dodavši da klub nije imao nameru da ukloni sporni tvit u kome čestita nagradu najboljem fudbaleru Švedske svih vremena.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar