Paolo Maldini; Foto: EPA/DANIEL DAL ZENNARO

Legenda italijanskog i svetskog fudbala Paolo Maldini družio se na Instagramu sa Kristijanom Vijerijem, što trenutno radi većina bivših sportista u doba koronavirusa. Veliki Paolo prisetio se najbolnijeg poraza Milana u istanbulskom finalu s Liverpulom, kao i dvomeča sa Crvenom zvezdom iz 1988. godine.

Otvoreno je Kristijan Vijeri pitao dobrog prijatelja Maldinija koji mu je najbolniji poraz tokom vanserijske karijere, a decenijski kapiten Milana je malo proširio priču.

„Zapravo, ja sam najveći luzer u istoriji. Osvojio sam puno, ali i izgubio tri finala Lige šampiona, jedno finale evropskog Superkupa. tri finala Interkontinentalnog kupa, finale Svetskog prvenstva i finala Evropskog prvenstva“, odgovorio je Paolo, za kog je jasno da mu je najteže pao poraz od Liverpula 2005. godine, nakon što su njegovi „roso-neri“ prokockali prednost od tri gola, da bi na kraju izgubili na penale.

PROČITAJE JOŠ

Prisetio se Maldini i stila igre čuvenog Ariga Sakija, kao i problema Milana predvođenog Markom van Bastenom na terenu, koje je imao sa Crvenom zvezdom 1988. godine.

Čuvena beogradska magla i sve ono što se dešavalo na terenu i van njega, sprečila je da crveno-beli na čelu s trenerom Brankom Stankovićem naprave senzaciju. Ispali su tad na penale, nakon 1:1 u oba meča.

„Saki je bio vizionar, imao je fantastične igrače i dve faze igre koje je pravio koristeći sve fudbalere. Bili smo u ozbiljnim poteškoćama sa vrlo zatvorenim protivnicima, poput Crvene zvezde. Oni su nas proučavali, dali su nam loptu, a onda su svi stajali u odbrani“, prisetio se Maldini.

Većina fudbalskih stručnjaka i zaljubljenika smatra da je ta eliminacija Zvezde na Marakani bila Milanova prekretnica, koji je zatim dva puta uzastopno pokorio Evropu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar