Foto: Printscreen/Sofascore

Neke stvari se ponavljaju u životu, ali nikada nam nije jasno kako i zašto... Tako je slučaj i sa maglom koja se ove večeri spustila na stadion Crvene zvezde, baš kao 8. novembra 1988. godine.

Crvena zvezda i Inđija izašli su na teren u susretu 14. kola Superlige Srbije, počeli su utakmicu, a onda se nad stadionom počela navlačiti gusta magla.

PROČITAJTE JOŠ:

Doduše, možda ne kao u onom čuvenom filmu Džona Karpentera, ali svakako da je bilo jako teško za praćenje dešavanja na terenu.

PROČITAJTE JOŠ: Zvezdin rival u Ligi Evrope poražen u Volfsburgu

I naravno, svi navijači crveno-belih su se prisetili meča 2. kola Kupa šampiona sa Milanom, koji se, da čudo bude veće, igrao baš na današnji dan, 8. novembra 1988. godine!

Svi dobro znaju šta se tada dogodilo. Posle 1:1 na „San Siru“, Crvena zvezda je protiv tima Ariga Sakija imala veliku priliku na „Marakani“, sve je krenulo kao u bajci.

Početkom drugog poluvremena u magli koja je bila što bi se rekla gusta kao testo, Dejan Savićević je na dodavanja Dragana Stojkovića Piksija savladao Đovanija Galija!

Zatresla se mreža na golu ispod severne tribine, ostatak stadiona to nije mogao da vidi, ali… Magla je uradila svoje.

Meč je prekinut, rezultat nije priznat, a na stadionu nisu imali uređaj za raspršivanje magle.

I sutradan, u ponovljenom meču, pred punim tribinama, bilo je 1:1, pa 2:4 na penale za Milan, koji je tako prošao dalje.

Milan je na proleće protiv Steaue (4:0) osvojio pehar Kupa šampiona, a Arigo Saki je rekao:

„Ovu titulu nismo osvijili u ovom meču, već jesenas kada smo se provukli protiv Crvene zvezde u Beogradu“.

Ostalo je istorija. Crvena zvezda nije uspela tada, ali jeste dve i po godine kasnije, u proleće 1991. kada se pobedom na penale protiv Olimpika u Bariju (5:3) popela na krov Evrope.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar