Navijači Srbije na utakmici Srbija Slovenija Foto:REUTERS/Borut Zivulovic

Unapred se pripremili za meč

Mađarska i Srbija u subotu od 20.45 na stadionu Puškaš arena u Budimpešti igraju bitan meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

Karte za ovu utakmicu su brzo rasprodate u petak popodne, a uz oko 65.000 navijača domaćeg tima očekuje se i grupa srpskih navijača.

PROČITAJTE JOŠ

Već u subotu u popodnevnim satima možete ih sresti u centru Budimpešte i u glavnim gradskim ulicama poput Vaci ulice i trga oko bazilike svetog Ištvana.

Deo njih iz Požarevca je podelio svoje iskustvo rekavši da su Mađari za naše navijače odvojili s kraja desno traku za prolaz na graničnom prelazu Horgoš, gde prolaze samo oni koji ciljano idu na utakmicu.

Posle pretresa vozila prolaze granicu brže nego oni koji stanu u neku od regularnih traka za čekanje. Očekuje se da ma stadionu bude makar hiljadu srpskih navijača, a nije isključeno da ih bude i više, mada za sada nema preciznijih procena.

Kada je reč o samom mestu odigravanja utakmice, najavljeno je da će ulice u neposrednoj blizini biti zatvorene od 17 časova, dok će navijači Mađarske doći u velikom broju oko 18.45 i spremili su, kako sami kažu, nikad veću koreografiju za meč sa „orlovima“.

Mađari savetuju da se na utakmicu dolazi metroom ili nekom od linija gradskog prevoza koje vode ka stadionu Puškaš arena. Podsećamo, Srbija i Mađarska su izjednačene po broju bodova na tabeli grupe G sa po deset, s tim što „laka konjica“ ima utakmicu manje.

BONUS VIDEO Koreografija Mađara za meč sa Srbijom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar