Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Crvena zvezda gostuje Mačvi u Šapcu, u 25. kolu Superlige, sa namerom da napravi još jedan korak ka odbrani titule.

Verbi derbi je arhiviran, vreme je za gostovanje na desnoj obali Save. I ova gostovanja crveno-beli u prvenstvu pamte po dobrom – po tri vezane pobede, ali ih boli eliminacija iz Kup pre dve godine.

Mačva i Zvezda sa različitim ambicijama dočekuju ovu utakmicu. Domaćin je na samom dnu tabele i predstoji mu grčevita borba za opstanak, dok gosti sa Dejanom Stankovićem na klupi koračaju ka trećoj uzastopnoj tituli.

PROČITAJTE JOŠ

“U utakmicama kada dočekujemo Crvenu zvezdu ili Partizan, svi uživaju – publika, novinari, igrači… Samo trenera uvek boli glava, jer realno, morate da se suprostavite protivniku koji je mnogo jači od vas. Uvek imate za šta da se borite, šta da izgubite i šta da dobijete. Nije najpametnije da pretimo, jer kada naljutite takve ekipe može da bude loše po vas, ali uvek postoji način da im se suprostavite”, rekao je trener Mačve Dragan Aničić.

Najveći problem za crveno-bele može da bude loš teren u Šapcu, o čemu je govorio i Nenad Milijaš, pomoćni trener u Stankovićevom stručnom štabu.

„Ne znamo u kakvom je stanju teren, čuli smo da nije savršen. To će nam predstavljati problem, ali znamo šta je Crvena zvezda i mi idemo na pobedu kakvi god bili uslovi”, rekao je Milijaš.

Zvezda neće biti kompletna na ovom susretu, jer Stanković ne može da računa na lakše povređenog Miloša Vulića i teže Ričmonda Boaćija, čije bi mesto u špicu trebalo da zauzme Milan Pavkov.

Moguća je i promena na mestu levog beka, na kojem bi mogao da zaigra Milan Gajić umesto rovitog Rodića. Očekuje da bi minute mogao da dobije i oporavljeni Branko Jovičić.

Utakmica Mačva – Crvena zvezda na programu je od 16 časova.

Superliga 25. kolo

Čukarički – Spartak 4:1 (3:0)

(Birmančević 20, Tedić 32, Docić 37p, Šapić 72 – Denković 66)

Subota:

Mačva – Crvena zvezda 16

Napredak – Partizan 16

Rad – TSC 16

Radnik – Javor 16

Vojvodina – Mladost 16

Partizan – Radnički 20

Nedelja:

Inđija – Voždovac 14

superliga