Aničić
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Trener fudbalera Mačve Dragan Aničić rekao je da nije najpametnije pretiti Crvenoj zvezdi, ali da njegov tim ima za šta da se bori u meču 25. kola Superlige.

“U utakmicama kada dočekujemo Crvenu zvezdu ili Partizan, svi uživaju – publika, novinari, igrači… Samo trenera uvek boli glava, jer realno, morate da se suprostavite protivniku koji je mnogo jači od vas. Mnogi kažu da u ovakvim utakmicama igrači treba da se opuste, jer nemaju šta da izgube. Međutim, ja to ne gledam na taj način, uvek imate za šta da se borite, šta da izgubite i šta da dobijete. Nije najpametnije da pretimo, jer kada naljutite takve ekipe može da bude loše po vas, ali uvek postoji način da im se suprostavite“, rekao je Aničić na konferenciji za medije.

Anicić je istakao da su fudbaleri Zvezde dolaskom novog trenera Dejana Stankovića dobili novi impuls i da Stanković sigurno ima veliki motiv da pokaže kako zaslužuje da bude trener crveno-belih.

„Sigurno je doneo novu energiju u klub, kao i dolazak tri mlada igrača u ekipu. Oni su sada jedan dobar spoj mladosti i iskustva i trenutno su najjači u Srbiji. Crvena zvezda ima onaj tenk ispred stadiona i u nekom figurativnom smislu oni su kao klub tenk za nas, a mi smo realno goloruki. Retko se dešava da goloruk može da savlada onog ko je u tenku, ali se dešava. Treba strpljenja, pameti i da prevaziđemo naše objektivne mogućnosti u ovom trenutku, da damo iznad maksimuma. Već smo pokazivali u prošlosti da možemo da iznenadimo i Crvenu zvezdu i Partizan. Trebaće nam i mnogo srece. Mi moramo da se borimo za svaki bod, gol, aut, ali vidi se veliki pomak i nadam se da ćemo i u subotu pokazati da rastemo iz meča u meč“, zaključio je Aničić.

Fudbaler Mačve Branko Mihajlović izjavio je da je tim spreman za sutrašnju utakmicu.

PROČITAJTE JOŠ

„Verujem da nam ne treba neki poseban motiv za ovakvu utakmicu, siguran sam da su svi spremni i da jedva čekaju utakmicu. Svesni smo bodovne razlike i da je Crvena zvezda favorit, ali svakako nama niko ne može da oduzme nadu i želju. Tako da smo spremni da kada izađemo na teren pokažemo pravo lice i damo svoj maksimum“, rekao je Mihajlović.

Njegov saigrač Petar Gigić kaže da Šapčani imaju svoju šansu.

“Svi kažu da su ovakvi susreti najlepši, ali za igrače nisu i najlakši jer smo trenutno u nezavidnoj rezultatskoj situaciji. Optimista sam i mislim da ukoliko budemo ponavljali stvari iz prethodnih nekoliko utakmica, da imamo pravo da se nadamo i da možemo ostvariti povoljan rezultat. Pozivam ovom prilikom publiku da u što vecem broju ispune tribie, da Šapcani budu uz svoj gradski klub, jer nam je u ovom periodu, njihova energija i podrška od velikog znacaja“, rekao je Gigić.

Meč između Mačve i Crvene zvezde igra se u subotu od 16 sati u Šapcu.