Lukas Ernandez; Foto: EPA-EFE/FELIPE TRUEBA

Fudbaler Bajern Minhena Lukas Ernandez pozvan je u 32. krivični sud u Madridu, a preti mu zatvorska kazna 11 godina nakon zlostavljanja devojke.

Defanzivac nemačkog kluba je pozvan da se pred sudom pojavi 19. oktobra u 11 sati.

PROČITAJTE JOŠ:

„Gospodin Lukas Fransoa Bernar Ernandez poziva se da se pojavi u sudu 19. oktobra da bi mu se lično saopštilo da uđe u zatvor dobrovoljno u roku od deset dana, u ustanovu po njegovom izboru“, navodi se u saopštenju suda.

Čitava priča ide prilično daleko, u 2010. godinu kada je Lukas bio igrač Atletiko Madrida. Sukobio se sa suprugom Amelijom de la Osom Ljorente nasred ulice.

Sedam godina kasnije im je oboma određena kazna od 31 dana društveno-korisnog rada, ali i sprečavanje komunikacije na šest meseci – imali su zabranu prilaska.

Uprkos tome, otišli su na medeni mesec, iako je Lukas već dobio informaciju o zabrani prilaska. Amelija to naređenje nije dobila, pa zato sada zatvor preti samo Lukasu.

Nije poslušao odluku suda i možda bude iza rešetaka čak godinu dana. Njegovi advokati su tražili da se kazna preinači u društveno-korisni rad, ali je to već urađeno, pa je pred Francuzom veliki problem.

Ernandezov tim je sačinio žalbu protiv presude i žaliće se pred sudom više instance koji će argumente ponovo razmatrati.

U svakom slučaju igrač Bajerna mora lično da bude u Madridu 19. oktobra, kako bi odabrao zatvorsku ustanovu. Scenario može da bude i takav da Lukas ode u zatvor, ali da sud brzo razmotri žalbu i da on izađe posle nekoliko dana.

Ipak, u teoriji može da bude iza rešetaka i godinu dana. S druge strane, iz Bajerna su tvrdili da nisu upoznati sa time, mada je Ernandez dobio obaveštenje suda još pre mesec dana.

BONUS VIDEO – Vlahović i Piksi: Baraž nas ne zanima, idemo na prvo mesto

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar