EPA-EFE/Rolex dela Pena

Sjajan gest.

Hrvatska u Kataru ponovo živi svoj san i igra završnicu Mundijala, a prepreka do drugog finala biće im selekcija Argentine.

Lider ove ekipe kao i tima koji je igrao finale Mundijala u Rusiji je jedan od najboljih veznih igrača u istoriji Luka Modrić.

Njegov saradnik, danski stručnjak za brendiranje Simon Bastiansen, koji sa njim radi iz Rusije, kaže da je mnogo veći čovek nego fudbaler.

PROČITAJTE JOŠ

Dvojac se upoznao posle Svetskog prvenstva 2018. godine, kada je Luka već bio na vrhu. U to vreme Danac je postao njegov fan.

„Taman je osvojio Zlatnu loptu, iste godine je osvojio Ligu šampiona i bio srebrni na Svetskom prvenstvu i postao najbolji igrač turnira, ali kada sam ga upoznao, shvatio sam da je on najpristojnija sportska zvezda koju sam ikada sreo. A upoznao sam ih dosta“, počeo je Danac.

Upoznali su se u Zagrebu, a stručnjak za brendiranje mu je na poklon doneo sat poznate kompanije „Brajtling“, koja je želela da sarađuje. Ali to nije privuklo njegovu pažnju.

„Seli smo da popijemo piće, a on je pogledao na svoj sat. U stvari, i ja sam zurio u njega i rekao sam mu da nosi veoma lep sat. On mi se ljubazno zahvalio i, izgleda da je tada dobio ideju“, kaže on.

Oko zgloba mu je bio Dejtona Roleks od crvenog zlata, a iako njegov sagovornik nije bio stručnjak za ručni nakit, znao je da takav sat košta oko 40 hiljada evra.

„To je poseban sat“, kaže Modrić, koji je u tom trenutku bio daleko od ideje da nosi „Brajtling“, a Danac je ubrzo shvatio zašto.

„Kaže mi da se počastio tim satom nakon što je osvojio Zlatnu loptu, ali dodaje da je kupio ukupno 25 satova za saigrače iz Real Madrida i još 25 za saigrače iz reprezentacije. Ali ne samo saigračima. Kupovao ih je za vozače autobusa, lekare, fizioterapeute, pomoćnike…“

„Bez njih ne bih bio to što jesam“, skromno je objasnio Luka.

Dakle, ukupno je potrošio dva miliona evra na te satove za svoje najbliže saradnike iz reprezentacije i kluba.

BONUS VIDEO Hrvatska – Argentina: Za koga navijaju Srbi?