Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Eksplodirao je Luka Jović u novembarskim mečevima Srbije, a direktan "krivac" za to je maestralni levi bek, ili po potrebi levo krilo - Filip Mladenović.

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, koji trenutno brani boje Legije iz Varšave, je maestralnim partijama protiv Rusije i Škotske, kada je ušao u igru poslednjih 30 minuta, pokazao da je morao da bude prvi izbor selektora Ljubiše Tumbakovića u „meču decenije“. Ali, lako je sada biti general, posle izgubljene bitke.

PROČITAJTE JOŠ

Zamenio je tada tek oporavljenog Filipa Kostića i „pokidao“ po levoj strani. Odličnu partiju krunisao je savršenim centaršutem, kojim je „pogodio u trepavicu“ Jovića za izjednačenje protiv „suknjica“ u 90. minutu.

S pravom se verovatno čitava Srbija naglas pita: „Šta bi bilo da je Mladenović zaigrao od prvog minuta u finalu baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo“… Nažalost, selektor je drugačije gledao na stvari. Epilog je svima poznat.

Verovatno je i Tumbaković svestan da je pogrešio, ali nema dileme da je imao najbolju nameru. Isto kao kada je u Oslu odlučio da da Sergeja Milinković-Savića ostavi na klupi, pa kada ga je uveo, a vezista Lacija mu se odužio s dva gola.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Ali, nije se Mladenović zaustavio na toj jednoj asistenciji. Da je u strašnoj formi i da ima neverovatno „mekanu“ levu nogu s istančanim osećajem da asistira pokazalo se protiv Rusije u pobedi od 5:0, gde je momak iz Čačka odigrao meč karijere – dve asistencije i prvenac u najdražem dresu!

PROČITAJTE JOŠ: Pantelić: Vidiću, zašto sad nož u leđa, a tvoji penali…

Upravo su te dve asistencije učinile da Srbija konačno dočeka nekadašnju gol-mašinu iz Ajntrahta Luku Jovića.

Jovićev učinak u novembarskim utakmicama, tri utakmice, tri gola i dve asistencije. Tu na scenu stupa neverovatan podatak – Luka Jović je za Real na 32 utakmice, otkako je 2019. godine za 60 miliona stigao na „Santijago Bernabeu“ postigao dva gola i upisao dve asistencije.

I dok bi mnogi „razbijali“ glavu u čemu je tajna Jovićevog vaskrsnuća, odgovor je jednostavan. U Realu nema Mladenovića da ga „pogodi u trepavicu“ kao protiv Škota i Rusa.

Daleko od toga da su Ferlan Mendi i Brazilac Marselo krivi, jer su obojica svetska klasa, ali jednostavno je Joviću bio potreban Mladenović da bi proradio.

Foto: EPA-EFE/JuanJo Martin

Sam Mladenović mu je putem društvene mreže poručio da će ga vratiti tamo gde mu je i mesto.

Ko zna, možda ga ova tri gola i dve asistencije u mečevima sa Škotskom, Mađarskom i Rusijom, učine da Luka doživi preporod i u dresu Reala.

U suprotnom, ukoliko se nastavi loša tradicija, onda mu jedino preostaje da moli Zidana da u Real dovede Mladenovića, kako bi Jović i u kraljevskom dresu bio surovi egzekutor, kakvim ga čini nekadašnji levi bek Crvene zvezde, koji u 29. godini igra najbolji fudbal u karijeri.

Jasno je da bi Mladenović, ukoliko nastavi s fantastičnim partijama, lako mogao uskoro da promeni sredinu, napusti Legiju i pređe u neki veći klub.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar