Luka Jović, Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović Foto:Srdjan Stevanovic/Starsportphoto, Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Srbija ima zastrašujuć napad.

Delovala je Srbija uspavano i nekako nedovoljno agresivno u prvih 45 minuta na startu novog ciklusa Lige nacija protiv Norveške.

PROČITAJTE JOŠ

Kao da je svima bilo fudbala preko glave i da bi radije bili na odmoru kojeg ovog leta neće biti mnogo. Gol Holana bio je poziv na buđenje, pa je Srbija zaigrala mnogo bolje, ali mreža Norveške je ostala netaknuta.

Činilo se u tom trenutku da je napad Srbije u blagoj krizi. Tri utakmice u 2022. godini i samo jedan autogol nije ono što smo navikli od Piksijeve ofanzivne Srbije i blaga nervoza se uvukla među navijače koja je slutila neki fijasko kao mnogo puta do sada kada se veliko takmičenje približi.

Ali, Dragan Stojković Piksi nije imao dilemu, verovao je da će ući kad treba i da je pitanje trenutka kada će napad proraditi.

Znao je selektor kakvu atomsku navalu ima i da su golovi ono o čemu nema razloga da brine.

Dragan Stojković Piksi u Kopenhagenu
Dragan Stojković Piksi u Kopenhagenu; Foto: Fudbalski savez Srbije

Iako nije mogao da računa na Dušana Vlahovića, najskupljeg fudbalera u istoriji srpskog fudbala i jednog od najboljih napadača sveta, imao je dovoljno vatrenog oružja.

Aleksandar Mitrović je po običaju prvi proradio. Panterska reakcija u kaznenom prostoru Slovenaca i gol glavom pokazali su da za ovog čoveka u dresu reprezentacije nema granice. Gol broj 45. za Srbiju samo je uvećao rekord, a sezona u Fulamu bila je istorijska.

Uostalom, u Aleksandra Mitrovića niko nije ni sumnjao. Njegova glad za golovima vidi se i u izjavama kada žali što nema više navijača jer mu je stalo da trese mreže pred publikom.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Međutim, Mitrović zbog karotna nije mogao da igra u Stokholmu, a Vlahović nije bio dostupan, pa je lebdelo pitanje ko će da trese mreže.

Luka Jović je razbio post u pomenutom meču sa Slovenijom, ali je tada pitanje pobednika gotovo bilo rešeno.

Sada je trebalo da protiv ozbiljnijeg rivala na njegovom terenu, sa imperativom da je jedina ozbiljna napadačka opcija, pokaže da u njemu još uvek ima ozbiljnog fudbala.

Nije to sputalo Jovića, željnog fudbala i golova, te je sjajnom reakcijom trasirao Srbiji put ka pobedi (1:0) i borbi za prvo mesto u grupi B divizije Lige nacija.

I selektor je posle meča pokazao koliko mu znači igra Jovića i što može da računa i na trećeg napadača koji se opet razlikuje od druge dvojice i donosi neku drugu dimenziju u igri.

Foto Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Deluje da je Piksi uspeo da oživi Jovića čiji se golovi u dresu Ajntrahta još uvek pamte. Luka je izuzetan talenat koji se našao u problemu nakon dolaska u Real, ali deluje da Piksi zna kako da ga vrati na pravi kolosek.

Mitrović je potpuno eksplodirao od njegovog dolaska, Vlahović pokazao da može da igra i kao drugi špic, a Jović se nametnuo kao ubitačni džoker sa klupe.

Arsenal kojim ne mogu da se pohvale ni najjače reprezentacije, a iza njih kao plejmejker stoji Dušan Tadić.

Maestro je oživljavanjem Jovića dobio novu opciju, pa će njegova sposobnost da izmisli šansu dodatno dobiti na težini.

Kada se doda ubitačna igra po bokovima i Sergej-Milinković Savić koji igra jednu od najefikasnijih sezona u karijeri i sve bolje se snalazi pred golom, napadački arsenal Srbije eksplozijom Luke Jovića dobija zastrašujuću dimenziju.

Piksiju ostaje da do kraja Lige nacija napravi idealan balans i ekipu spremu za veliku scenu. A onda ni najluđi snovi neće izgledati toliko ludo.

BONSU VIDEO Piksi o Joviću i Realu: Ili ću zvati ja Ančelotija, ili on mene

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar