Luka Đorđević je debitovao za Partizan, otišao u Lokomotivu Zagreb i nestao sa fudbalske mape
Luka Đorđević na debiju u dresu Partizana; Foto: FK Partizan

Luka Đorđević važi za jednog od najtalentovanijih srpskih fudbalera rođenih u prošloj deceniji, ima 19 godina i trenutno - nema klub.

Perspektivni vezista (zadnji i centralni vezni) krije nesvakidašnju priču. Partizanovo dete završilo je u Lokomotivi iz Zagreba, u kojoj se nije dugo zadržalo, svega nekoliko meseci i – usledio je rastanak.

PROČITAJTE JOŠ

Đorđević je prošao sve mlađe selekcije crno-belih i ostvario san hiljada dečaka debijem za prvi tim. Prve minute u seniorskom fudbalu upisao je 9. oktobra 2019, na Kup susretu protiv Vodojaže (6:0). U 73. minutu meča u Grošanici zamenio je Lazara Markovića.

Tragom informacije da se Đorđević u februaru ove godine preselio u hrvatsku prestonicu, sa radnim zadatkom da se nametne u Lokomotivi, došli smo i do Denisa Gudasića, izvršnog direktora kluba koji će igrati kvalifikacije za Ligu šampiona sledeće sezone.

I saznali smo da srpski tinejdžer više nije deo tima iz Zagreba.

„Jeste, Luka Đorđević je do nedavno bio član našeg kluba, ali više nije. Trenirao je sa mlađim selekcijama, više ne može da bude u tom uzrastu i došao je u fazu da treba da igra za seniore. U ovom trenutku smo procenili da nije ‘priča’ za naš prvi tim“, kaže Gudasić za Nova.rs i dodaje:

„Zaista nemam informaciju da li se vratio u Srbiju ili je otišao negde dalje, ali je od nas dobio ‘čiste’ papire“.

Foto: FK Partizan

Zanimljiva je sama činjenica da se jedan od najtalentovanijih srpskih fudbalera, posle debija u crno-belom dresu, našao u Lokomotivi. Ispostaviće se na „probnom radu“ i sada mu se gubi trag sa fudbalske mape.

„Uvek imate ljude na terenu koji prate talente i javljaju: ‘Imam jednog dobrog igrača, možda bi hteo da dođe…’ Uvek se prate talentovana deca i Lokomotiva je postala dosta interesantna kao klub mladim igračima, jer im dajemo šansu. I taj neki put se pokazao kao pravi, da je Lokomotiva dobra mladim igračima, jer ima dosta zainteresovanih da dođu kod nas. To je način i razlog kako smo došli i od Luke Đorđevića“, objašnjava Gudasić.

Ipak, za igrače u tim godinama, na prelazu iz omladinskog u seniorski fudbal, najvažnije je da igraju.

PROČITAJTE JOŠ Naši klubovi u Evropi: Test tri dana pre meča – pa na teren

„Ogromna je konkurencija na tom nivou i imamo zaista mnogo talentovanih igrača, pa ne možemo svakome da pružimo priliku. Zato je za neke igrače možda bolje i da odu, pa se možda kasnije i vrate, ali im je neophodno da sada što više igraju“.

Izvršni direktor Lokomotive ne odbacuje mogućnost da se opet opredele za nekog mladog srpskog fudbalera, ali…

„Držimo se najviše svog dvorišta. Bolje možemo da vidimo te talente koji su nam pri ruci, tako da kažem. Dogodi se da iskoče igrači van Hrvatske koji nam privuku pažnju i uvek smo zainteresovani svakoga da ispratimo ko nam privuče pažnju. Imamo sada nekoliko igrača iz Albanije koji su nam se jako dobro pokazali“, završio je priču Gudasić.

PROČITAJTE JOŠ Partizan bi da igra evro utakmice na Kipru, Zvezda uzdržana

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)