Foto: Printscreen Youtube / Podcast Incubator

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Luis Ibanjez opisao je razliku između susreta Dinama i Hajduka iz Splita, odnosno Zvezde i Partizana.

Tridesetdvogodišnji Ibanjez je u Zvezdi igrao od 2015. do 2016. godine, a period od 2008. do 2015. je proveo u Dinamo Zagrebu. Među „delijama“ je ostao poznat i popularan po golu protiv Partizana u 150. „večitom derbiju“.

PROČITAJTE JOŠ:

Ibanjez je u podkastu „Inkubator“ za početak rekao da će i posle karijere ostati u Zagrebu, jer mu je žena odatle, ali i da se tu oseća kao da je u Argentini.

„Od prvog dnaa kad sam došao, oduševio sam se zbog sigurnosti. Drugo, čisto je. Dolazim iz Buenos Ajresa, gde ne možeš da imaš sat na ruci ili mobilni dok hodaš ulicom ili auto neki skup. Ako staneš na semaforu možda imaš sreće pa ostaneš bez auta, a ako ne, onda te odvedu kući, pa ti sve odande uzimaju“, priča Ibanjez.

Potom je prokomentarisao i da bi se njegov sadašnji klub Zrinjski dobro kotirao u HNL (hrvatska liga) da ima sve uslove kao dva najveća hrvatska kluba.

Deo razgovora bio je posvećen i Boki Juniors u kojoj je Ibanjez kao klinac zatekao neke od „ikona“ argentinskog fudbala poput Martina Palerma i Huana Rikelmea.

„Sećam se kad sam debitovao, idem u WC i pita me ‘što igraš sa prijateljima u kvartu’. Ja ga gledam, on nastavlja ‘šta, ne igraš u kvartu’ i ja kažem da igram, a on mi kaže ‘e pa tako igraj i ovde i ostaćeš sa nama’. Tad sam bio sa dve ekipe i posle toga su me prebacili u prvu“, rekao je Ibanjez.

Priča se zatim prebacila i na navijače sa ovdašnjih prostora.

„Hajduk i Dinamo su daleko, gde je Split od Zagreba, pa se ne vide. Ovamo se tuku svaki drugi, treći dan. Tamo se uvek priča o derbiju, to je borba. Vidi se taj poseban osećaj o derbiju i kad sam slavio gol to je bilo čudo. Osećao sam se stvarno super“, istakao je Ibanjez.

Luis je iz Zvezde otišao u Trabzonspor gde ga trener nije želeo, već je uzet jer se Trabzon takmičio sa Bešiktašom, a Bešiktaš je Luisa hteo. Zato u Trabzonu nije proveo najbolji deo karijere.

„Razmišljao sam da ostanem Da smo ušli u Ligu šampiona, ostao bih. Imali smo šansu za Evropu, ali klub koji me je dovodio je stavio klauzulu da ne mogu da igram. Ispali smo od Sasuola i sledeći dan sam otišao u Tursku“, kaže Argentinac.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram