Promašen penal: Foto: Printscreen/Youtube

Kad ne ide, onda stvarno ne ide. A to je trenutno slučaj sa slavnim Hajdukom iz Splita, koji već četiri uzastopna kola u hrvatskom prvenstvu nije osetio ukus pobede. A mogli su "beli" da slave protiv Osijeka (1:1) i te kako, ali izbila je svađa oko penala, koji na kraju nije realizovan.

Hajduk je u 10. kolu NHL lige ugostio drugoplasirani Osijek, i bez obzira na to što su gosti daleko bolje rangirani (Hajduk tek sedmi), jasno je da su Splićani uvek kad igraju na svom „Poljudu“ favoriti.

Loše je krenulo po Splićane, pošto je Argentinac Ramon Mijeres u 23. minutu doneo prednost Osijeku.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, u nastavku su domaćin prek Davida Čoline stiglii do izjednačenja u 55. minutu. Imao je Hajduk veći posed lopte u drugom poluvremenu i veći broj šuteva ka golu rivala, ali nije mogao da pronađe put do mreže gostiju.

A onda je u dubokoj sudijskog nadoknadi, u 96. minutu lopta pogodila u ruku Diona Drena Belju, igrača gostujućeg tima, i činilo se da je Hajduk konačno pred pobedom.

Posle konsultacije sa VAR tehnologijom, glavni sudija Fran Jović je dosudio jedanaesterac. Umesto pobede, usledio je cirkus. Izbila je svađa oko toga ko će izvesti najstrožiju kaznu u odsustva najboljeg strelca Hajduka Milja Caktaša.

Loptu je uzeo Žradi, ali mu je Žairo oteo. Ipak, Žradi nije odustao, ponovo je uzeo saigraču loptu, namestio je na „kreč“ i promašio.

Šutirao je snažno i poluvisoko, a golman Osijeka Ivušić ga je pročitao i odbranio.

Posle novog kiksa Hajduka oglasio se trener Boro Primorac, koji je debitovao protiv Osijeka. Jasno je da je cirkus koji je prethodio penalu izbio u prvi plan, a Primorac je poručio da je u ekipi previše problema i da nije stigao da razmišlja o tome ko će izvesti penal, u slučaju da ga bude.

„Žao mi je šta smo sve promašili, ali šta da se radi. I ja sam promašivao kao igrač, dešava se to“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar