Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije trebalo je da zaseda u sredu Staroj Pazovi, ali je zbog mečeva Kupa Srbije, pomeren za četvrtak 26. novembar. Tema svih tema svakako će biti sudbina selektora Ljubiše Tumbakovića.

Ne treba čovek da bude previše pametan da bi zaključio da su aktuelnom selektoru, po svemu sudeći, dani odbrojani posle neuspeha da se „orlovi“ posle 20 godina plasiraju na Evropsko prvenstvo, što je bio imperativ.

PROČITAJTE JOŠ

Imala je Srbija idealnu priliku i zicer sa Škotima u Beogradu na stadionu „Rajko Mitić“, ali je Tumbakovićeva četa pala na najvažnijem ispitu.

Kao tragičar je označen Aleksandar Mitrović jer je na penal ruletu promašio udarac s 11 metara, čime su raspršeni snovi da će naš nacionalni tim prvi put od 2000.  godine i turnira u Begliji i Holandiji biti akter završne kontinentalne smotre.

O sudbini i dalje aktuelnog selektora Ljubiše Tumbakovića i njegovom nasledniku, bi prema Statutu FSS i dosadašnjoj praksi, trebalo da odlučuje četvoročlani Stručni odbor FSS koji čine dvojica zvezdaša i isto toliko partizanovaca.

Naravno, to je samo splet okolnosti. U pitanju su zamenik predsednika – Marko Pantelić, potpredsednik Nenad Bjeković, Momčilo Moca Vukotić i Zoran Filipović, koji su inače i skauti reprezentacije Srbije.

Jasno je da bi zbog svega (ne)urađenog Tumbaković morao da plati ceh, ali sačekajmo četvrtak i sednicu Izvršnog odbora koji će dati konačnu reč.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare