Foto: Predrag Milosavljevic/Starsport

Nekadašnji selektor Srbije Ljubiša Tumbaković govorio je o svojoj odluci da napusti kormilo Crne Gore i preuzme našu reprezentaciju 2019. godine.

PROČITAJTE JOŠ

On je sa selektorske pozicije crnogorske reprezentacije otišao zbog utakmice sa tzv. Kosovom koju je odbio da vodi sa klupe. Danas žali zbog tih odluka.

„Ostaje žal, ali za Crnom Gorom. Ako ćemo da budemo realni, veliki žal ostaje za njom. Ona mi je dala šansu da se ostvarim i kao selektor, uživao sam u radu tamo i na kraju smo imali jednu ozbiljnu priču, način igre, selekcija igrača, viziju… I onda dođe utakmica koja nema veze sa sportom i ona opredeli sve. Pravio sam greške u životu i ovog puta sam mislio da je ta odluka prava i da treba da se ispoštuje iz patriotskih razloga. To ljudi tamo nisu prepoznali i tako smo završili sjajnu saradnju“, rekao je Tumbaković u razgovoru za „Arenasport“.

Istakao je da je preuzimanje Srbije bila velika greška

„Zalutao sam u selekciju Srbije. To je sigurno jedan ideal i kraj neke priče, ako to imaš u CV-ju, ti si onda ostvaren. Žao mi je što sam otišao iz Crne Gore i žao mi je što sam bio selektor Srbije. U Crnoj Gori smo napravili dobru priču i dugoročne planove i sve se srušilo. A onda dođem u grad u kojem sam rođen i jednostavno nemam utisak da je atmosfera onakva kakvu sam očekivao“, razočaran je bivši selektor.

On smatra da nije bilo strpljenja za njega.

„Utakmica protiv Turske odigrana maestralno, Norveška maestralno, Mađarska isto… Igrači koji su tek ubačeni i igrači koji su zaboravljeni su postali afirmisani. Onda ne napraviš rezultat i gotovo. Ako je to razlog da selektor treba da ode – pa neka ide, ali onda tapkamo u mestu. Ja sam bio nov tamo, zalutao sam jednostavno i odluka je bila jako loša, istakao je Ljubiša Tumbaković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare