Liverpul vs Real Madrid
Liverpul vs Real Madrid Foto:Tanjug/AP Photo/Jon Super

Real Madrid i Mančester Siti su se plasirali u polufinale Lige šampiona.

PROČITAJTE JOŠ

Ekipa iz Madrida je uspela da odoli naletima Liverpula i u utakmici bez golova izbori plasman u polufinale gde će igrati sa Čelsijem.

Siti je sa druge strane bio u problemu jer je na poluvremenu gubio golom Belingema, ali su u drugom preko Mareza iz penala i Fodena uspeli da obezbede pobedu od 2:1 i plasman dalje.

Uzbudljivo je bilo u prvom poluvremenu utakmice na Enfildu.

Krenuo je Liverpul ofanzivno od samog starta, kako bi što pre postigao gol i olakšao sebi u pokušaju da dođe do preokreta.

Već u prvih nekoliko minuta, ekipa Jirgena Klopa je došla do velike prilike, kada je iz jedne akcije Mane majstorski spustio loptu Salahu koji u situaciji jedan na jedan gubi duel sa Kurtoom, koji je uspeo da mu odbrani zicer.

Ponovo je golman Reala morao da spašava svoju ekipu, kada je Milner odlično šutirao sa dvadesetak metara pod samu prečku. Kurtoa je vrhovima prstiju skrenuo loptu u korner i sačuvao svoju mrežu.

Real je uglavnom pokušavao iz kontranapada, a iz jedne bezazlene situacije sredinom prvog poluvremena, Benzema je pogodio stativu.

Ipak do kraja prvog dela Liverpul je krenuo u novi nalet, i propustio još nekoliko dobrih prilika od kojih je najbolja bila Vajnalduma, kada je iz odlične pozicije sa oko deset metara šutirao preko gola.

Krenuli su puleni Jirgena Klopa odmah od starta drugog poluvremena sa napadima i već preko Firmina došli do odlične šanse, ali je Kurtoa ponovo briljirao i odbranio zicer. Kraljevski klub je uspeo da umrtvi utakmicu i gotovo da nije bilo šansi sve do sredine drugog poluvremena, kada gosti iz kontre preko Vinisijusa i Benzeme ne postižu gol. Istakao se tada u dva navrata golman Alison koji brani dva udarca.

Domaći su odmah uzvratio preko Firmina, koji sa ivice peterca odlično šutira, ali je Militao sjajno izblokirao njegov udarac.

Do kraja utakmice nije bilo velikih uzbuđenja. Liverpul je pokušao da dođe do makar jednog gola, ali je Real odoleo i plasirao se dalje.

Ekipa iz Madrida će u polufinalu igrati protiv londonskog Čelsija, koji je eliminsao Porto.

U drugom polufinalu ćemo gledati duel PSŽ-a i Mančester Sitija.

 

Liverpul-Real Madrid 0:0 (0:0)

Stadion: Enfild.  Gledalaca: Bez gledalaca.  Sudija: Bjorn Kujpers

Liverpul: Alison, Robertson, Kabak (od 60. Žota), Filips, Aleksander-Arnold, Vajnaldum, Fabinjo, Milner( od 60. Alkantara), Mane (od 82, Okslejd-Čemberlen), Firmino (od 82. Šaćiri), Salah

Real Madrid : Kurtoa, Mendi, Fernandes, Militao, Valverde, Modrić, Kazemiro, Kros (od 72 Odrizola). , Asensio (od 82. Isko), Benzema, Vinisijus (od 72. Rodri)

 

Borusija Dortmund-Mančester siti 1:2 (1:0)

Strelci: Belingem 15. minut za Borusiju, Marez 55. minut  iz penala i Foden u 75. minutu za Mančester siti

Stadion: Signal Iduna Park.  Gledalaca: Bez gledalaca.  Sudija: Karlos del Sero Grande

Borusija Dortmund: Hic, Gereiro, Humels, Akandži, Mori, Daud (od 75. Azar), Čan, Belingem, Rojs, Holan, Knauf (od 68. Rejna)

Manlester Siti: Ederson, Voker, Stons, Dijas, Zinčenko, De Brujne, Rodri, Gundogan, Marez, Silva, Foden

 

Svi parovi četvrtfinala Lige šampiona

Liverpul – Real Madrid 0:0 (prvi meč 1:3)

Borusija Dortmund – Mančester siti 1:2 (prvi meč 1:2)

(Belingem 15, Marez 55p, Foden 75)

Utorak

Čelsi – Porto 0:1 (0:0) (ukupni rezultat 2:1)

(Taremi 90+4)

PSŽ – Bajern 0:1 (0:1) (ukupni rezultat 3:3)

(Čupo-Moting 40)

88′ Kakav promašaj Sitija

Imali su gosti veliku priliku posle kontre tri na jedan, ali su se zaigrali i previše driblali, pa je prilika propala.

82′ Benzema propušta da reši pitanje plasmana

Prva prilika za napadača Rela, iz odlične pozicije šutira glavom, a lopta se od zemlje odbija preko gola

75′ Gol za Siti! Foden rešava pitanje prolaza

Fil Foden je posle akcije iz kornera šutirao sa oko 20 metara u bliži ugao. Hic, koji je samo par sekundi ranije sjajno odbrani priliku De Brujnea, sada loše interveniše i Siti stiče veliku prednost.

68′ Velika prilika za Firmina

Sjajnu loptu je dobio Brazilac na sedam, osam metara od gola i majstorski šutirao iz okreta. Međutim, Militao je sjajno ušao u udarac i sprečio gol Liverpula.

67′ Velika šansa za Real da sve reši

Iznenada se otvorila kontra Madriđanima, Vinisijus izlazi sam ispred golmana, ali alison istrčava i brani udarac. Na odbijenu loptu je natrčao Benzema, ali je i njemu brazilski golman ušao u noge i sprečio gol

59′ Klop pravi prve izmene, ulazi džoker Žota i Alkantara

Trener Liverpula je odlučio da prvi povuče potez i izvrši izmenu. Sa klupe je uveo Dioga Žotu umesto Kabaka i Alkantaru umesto Džejmsa Milnera, i tako pojačao ofanzivu.

55′ Marez pogađa sa bele tačke

Siguran je bio Rijad Marez sa penala i doneo izjednačenje svom timu. Mančester Siti ima ponovo rezultat za prolaz.

51′ Penal za Siti

Neoprezno je Emre Čan igrao rukom i sudija je pokazao na belu tačku, Gledao se VAR koji je potvrdio prvobitnu odluku i gosti šutiraju najstrožu kaznu.

48′ Lukav pokušaj Zinčenka

Imao je loptu bek Mančester Sitija na levoj strani i kada su svi očekivali centaršut, usledio je udarac Zinčenka na gol, koji zamalo nije iznenadio Hica.

47′ Šansa za Firmina

Odlična prilika za Firmina koji dobija loptu na petercu, ali njegov udarac brani sjajni Kurtoa.

46′ Krenulo je i u Liverpulu

Nema izmena ni na Enfildu, iste snage nastavljaju bitku za prolaz dalje.

46′ Počelo je u Dortmundu

Nije bilo izmena, pokušaće i Terzić i Gvardiola sa istim sastavima da ostvare svoj cilj.

45+2′ Samo jedan gol koji menja pitanje plasmana

Borusija Dortmund golom vodi sa 1:0 i ima rezultat koji je vodi dalje. Sa druge strane, na Enfildu nema golova, ali je Liverpul propustio nekoliko prilika da utakmicu učini dramatičnijom.

Liverpul vs Real Madrid Liverpool FC vs Real Madrid
Liverpul vs Real Madrid Foto:EPA-EFE/Peter Powell

45′ Mane pada u kaznenom, Liverpul tražio penal

Odlična lopta za Manea koji je leđima okrenut ka golu Reala na liniji peterca. Senegalac pada, a igrači Liverpula traže Kujpersu da svira penal. Usporeni snimak pokazuje da je Mane ipak sam pao.

41′ Velika šansa za Vajnalduma

Odličan napad Liverpula. Posle nekoliko dodavanja kojima je domaćin izbacio kompletnu odbranu Rela, Vajnaldum dobija loptu na desetak metara od gola, ali neometan šutira preko prečke.

38′ Nova prilika za Mančester siti

Zinčenko se izborio za prostor u šesnaestercu nakon kornera i pucao glavom. Lopta je išla pod prečku, ali se golman sjajno bacio i obranio mu šut.

37′ Mane za dlaku

Odličan napad Liverpula posle dužeg vremena. Sjajno je Aleksander-Arnold prebacio odbranu i poslao centaršut na drugu stativu, ali je Mane kasnio sekundu i velika prilika je otišla u nepovrat.

32′ Solidna kontra Borusije

Oslobodio se domaćin iz Dortmunda malo pritiska Sitija, i uspeo da izvede solidan kontranapad. Lopta je došla do Rojsa u kaznenom prostoru, a on je pokušao petom da prebaci protivnika, ali bezuspešno.

Borussia Dortmund v Manchester
Borusija Dortmund vs Mančester Siti Foto:EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

26′ Prečka za Siti

Kevin De Brujne  je pokušao  iznenaditi golmana šutem sa ivice šesnaesterca, ali je pogodio prečku!

24′ Žuti karton za Kazemira

Brazilac je sa obe noge startovao na Milnera i Kujpers je odmah pokazao žuti karton. Deluje da je Kazemiro želeo da uzvrati Milneru za grube startove na samom početku.

23′ Veliki pritisak Sitija

Mančester je krenuo po gol koji im je preko potreban za plasman dalje i sad se igra u kaznenom prostoru Borusije.

20′ Stativa za Real

Benzema se iznenada našao u prilici. Dobio je loptu u šesnaestercu i pogodio stativu posle udarca po zemlji u bliži ugao.

15′ Gol u Dortmundu

Borusija je povela sa 1:0. Holan je prihvatio loptu u kaznenom prostoru, nekako je doturio do Belingema, koji šutira u gornji levi ugao gola Sitija. Ederson je uspeo da je zakači, ali je ona ušla u mrežu i Borusija dolazi do rezultata koji je vodi u polufinale.

12′ Mirno u Dortmundu, nema prilika za gol

Oprezno se igra u drugoj utakmici. Nije bilo ozbiljnih prilka, samo je Daud mlakim udarcem pokušao, ali je Ederson lako odbranio.

10′ Sjajan šut Milnera

Ponovo je Liverpul otvorio kontru. Sjajno je Salah izbeo loptu, dodao između dvojice Milneru koji sa oko 18 metara šutira u gornji levi ugao gola Reala, ali Kurtoa sjajnom paradom spašava ekipu iz Madrida.

9′ Prva ozbiljnija akcija Reala

Štoper domaćih, Kabak, je loše ispucao loptu, pa je Real došao ispred kaznenog prostora. Posle nekoliko pokušaja, šutirao je Modrić, ali je Real iznudio samo korner.

Liverpul vs Real Madrid Liverpool FC vs Real Madrid
Liverpul vs Real Madrid Foto:REUTERS/David Klein

6′ Liverpul sabio Real u kazneni prostor

Pokušali su domaći posle kornera, da trik akcijom prevare odbranu Reala, ali su Madriđani uspeli da se odbrane. Liverpul od samog starta vrši veliki presing i tera goste da se grčevito brane.

3′ Velika šansa za Liverpul

Sjajan napad domaćih. Mane je jednu dugu loptu majstorski spustio Salahu, koji izbija jedan na jedan sa golmanom, ali je Kurtoa sjajno odbranio.

2′ Žestoko od samog starta

Oštar start Milnera nad Benzemom već u prvom duelu. Francuz je ustao šepajući.

1′ Počeli su mečevi u Liverpulu i Dortmundu

Kreneule su utakmice koje će nam dati i poslednja dva učesnika polufinala Lige šampiona.

Dobrodošli na uživo prenos revanš mečeva Lige šampiona na portalu Nova.rs. 

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar