Foto: EPA-EFE/JuanJo Martin

Luka Jović je u Ajntahtu i zvanično samo na privremenom radu, a na kraju sezone sledi povratak u Real. Ipak, od njegovog odlaska su se stvari promenile.

Jovića ugovor sa Realom vezuje do leta 2025. godine, ali je donedavno pitanje njegove budućnosti intrigiralo mnoge.

PROČITAJTE JOŠ

Srpski fudbaler je otkrio da u planovima ima samo borbu za mesto u timu „kraljevića“.

„Volim Ajntraht, to je poseban klub za mene u svakom pogledu. Svi znaju da sam zvanično igrač Real Madrida. Vraćam se u Madrid na kraju sezone“, rekao je Jović za „Bild“.

Ipak, od kada je Jović otišao iz Reala mnoge stvari su sada drugačije. Vinisijus Žunior sa kojim je najviše vodio borbu za minute prosto je procvetao njegovim odlaskom. Brazilac je sakupio 38 mečeva, šest golova i šest asistencija, ali je pokazao da se i te kako dobro razume sa Karimom Benzemom.

Francuski napadač je postao još efikasniji od odlaska Ronalda, a deluje da se potpuno navikao na Vinisijusa, Lukasa Vaskeza, te Marka Asensia.

Sva četvorica dele minute ove sezone u trenucima kada je Eden Azar gotovo čitavu godinu van terena.

U toj konstalaciji snaga bi Jović mogao da dobije priliku da zablista i bude gol mašina koju će svi ovi igrači „hraniti“.

Za to je neophodno da ima odličnu saradnju sa Benzemom pre svega, ali i da se potpuno uklopi u viziju Zinedina Zidana.

Francuz ga se nikada nije potpuno odrekao, ali će mnogo toga zavisiti i od tranfser politike ovog leta.

Već neko vreme se pominje da bi Real mogao da dovede Kilijana Mbapea i Erlinga Brauta Holana, a to bi moglo da znači da sledi potpuna rekonstrukcija napada u kojoj bi svoje mesto trebalo da pronađe i naš as.

Oba ova fudbalera znaju da igraju i na mestu centarfora, ali i krilnih napadača, pa bi to bila šansa da se sa Jovićem stvori potpuno novi napad Reala.

Znao je Real da bude surov i prema svojim igračima, da ih šalje sa pozajmice na pozajmicu ili posle prve bogate ponude.

Ipak, teško je očekivati da će se tek tako odreći napadača kog su platili 60 miliona evra u leto 2019. godine. U redu za dovođenje srpskog napadača već neko vreme stoje Čelsi, milanski velikani, ali sve češće interesovanje pokazuju i nemački klubovi.

Jovića čeka pakleni zadatak, a možda i novi početak u evropskom gigantu koji ima 13 titula Kupa/Lige šampiona.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare