Foto: EPA/Lee Sanders

Liverpul u sredu uveče igra revanš meč osmine finala Lige šampiona sa Lajpcigom u koji ulazi sa velikih 2:0 i katastrofalnom formom.

Navijači se nadaju da će Liga šampiona biti prilika za spas sezone koja preti da bude potpuni debakl, a današnji dan ima poseban značaj za njih s obzirom na to da je 2009. godine Liverpul na krilima legende kluba, Stivena Džerarda pregazio Real Madrid.

Nakon što je u prvoj utakmici na Santjago Bernabeu Liverpul trijumfovao sa 1:0, u revanšu je usledila potpuna rapsodija ekipe Rafe Beniteza.

Kraljevski klub je načeo nekadašnji miljenik „Kopa“, Fernando Tores koji je isforsirao grešku odbrane pa u nastavku akcije ubacio loptu u mrežu nakon što mu je Dirk Kajt servirao zicer.

PROČITAJTE JOŠ

Posle toga na scenu je stupio popularni „Stivi Dži“ koji je u dva navrata doveo ceo Enfild do poptpunog transa.

Nakon rutinske realizacije penala, usledila je fenomenalna akcija crvenih. Babel je „rasturio“ odbranu Madriđana po levoj strani, posla povratnu loptu na penal na koju je natrčao Džerard i prikucao u mrežu za totalno ludilo na stadionu.

Jedno od najboljih evropskih izdanja Liverpula, četvrtim golom je krunisao rezervista Dosena, posle kontranapada za potpuni nokaut „kraljevića“.

Liverpul je ipak posustao u narednoj rundi nakon revolveraškog obračuna sa Čelsijem nakon ukupnih 7:5 za tim iz Londona posle dve utakmice.

Benitez je te večeri protiv Reala izveo sledeći sastav;

Reina na golu, u odbrani su na štoperskim pozicijama igrali Škrtel i Karager a po bokovima, Fabio Aurelio i Arbeloa. Tandem zadnjih veznih su činili Maskerano i Ćabi Alonso, dok su ispred pored Džerarda bili Kajt i Babel. Najistureniji igrač bio je Fernando Tores.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar