Foto: EPA-EFE/TIBOR ILLYES

Fudbaleri Liverpula savladali su Lajpcig sa 2:0 u prvom meču osmine finala Lige šampiona.

Susret je odigran na neutralnom terenu u Budimpešti jer je nemačka vlada donela odluku da zabrani sve dolaske iz zemalja pogođenih koronavirusom, a ovaj meč su obeležila dva poklon pogotka „crvenih“.

PROČITAJTE JOŠ

I prvi i drugi pogodak došli su nakon katastrofalnih reakcija igrača nemačkog tima. Prvi propust je sjajnim čitanjem kaznio Mohamed Salah, a drugi je golom naplatio Sadio Mane.

Egipatski napadač je stigao do 24 pogotka u sezoni i po ovome je samo Robert Levandovski (30 golova) ispred njega među svih igračima u pet najboljih liga Evrope. Egipćanin je u tom 53. minutu sjajno reagovao nakon očajnog dodavanja jednog igrača Lajpciga i onda lako rešio situaciju jedan na jedan sa Gulašijem.

Na sličan način se u strelce upisao i Mane, kome je ovo bio 20. pogodak za Liverpul u evropskim takmičenjima. Time se izjednačio sa Janom Rašom na listi najboljih strelaca kluba u evrotakmičenjima, a ispred njega su Majkl Oven (22), Salah (24) i Stiven Džerard (41).

Foto: Tanjug/AP Photo/Laszlo Balogh)

Lajpcig je imao praktično samo jednu šansu i to već u petom minutu kada je Dani Olmo pogodio stativu, a od tog momenta je Liverpul imao potpunu inicijativu.

Promašili su „crveni“ sijaset šansi i pre dva pogotka, pa je malo falilo da jedan šut Endrua Robertsona sa 35 metara završi u golu, a sredinom prvog dela je poništen i pogodak Roberta Firmina jer je lopta Maneu zamalo pobegla preko gol linije.

Liverpul je potpuno oborio tempo igre posle drugog pogotka, pa nije bilo više velikih šansi.

Foto: Tanjug/ AP Photo/Laszlo Balogh)

 

Lajpcig – Liverpul 0:2 (0:0)

(Salah 53, Mane 58)

Stadion: Puškaš Arena (Mađarska) Gledalaca: Bez prisustva publike Sudije: Slavko Vinčić, Tomaš Klančik, Andraž Kovačič (Slovenija), Masimilijano Irati (VAR, Italija)

Lajpcig: Gulaši, Mukiele (od 64. Orban), Klosterman, Upamekano, Anđelinjo, Sabicer, Haidara (od 64. Polsen) , Kampl (od 73. Hvang), Nkunku, Adams, Olmo

Liverpul: Alison, Robertson, Henderson, Ozan Kabak, Aleksander Arnold, Džons, Vijnaldum, Alkantara (od 72. Okslejd-Čemberlejn), Mane, Salah ( od 90. Vilijams), Firmino (od 72. Šaćiri)

Liga šampiona, osmina finala

UTORAK

Barselona – Pari Sen Žermen 1:4 (1:1)

(Mesi 27p – Mbape 32, 65, 85 Kin 70)

Lajpcig – Liverpul 0:2 (0:0)

(Salah 53, Mane 58)

SREDA

21.00 Porto – Juventus

21.00 Sevilja – Borusija Dortmund

UTORAK (23. februar)

21.00 Atletiko Madrid – Čelsi

21.00 Lacio – Bajern

SREDA (24. februar)

21.00 Atalanta – Real Madrid

21.00 Borusija Menhengladbah – Mančester siti

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar