Foto: EPA/Nigel Roddis

Tako se to radi na najvišem nivou. Jirgen Klop je nakon neuspeha protiv Lestera (1:3) poručio da nema nameru da napusti Liverpul, a podrška je stigla od najvećeg rivala menadžera Mančester sitija Pepa Gvardiole.

„Crveni“ će teško odbraniti titulu u Premijer ligi, a onda bi mogla ponovo da pripadne Sitiju.

PROČITAJTE JOŠ

Gvardiola je odlučio da javno podrži svog velikog rivala.

„Ono što on donosi svetu fudbala je izuzetno. Rekao sam mnogo puta, sada, prošle sezone i prošlih sezona kada je on bio u Nemačkoj, njegova filozofija čini fudbal atraktivnim za sve gledaoce. Uvek želi da donese radost navijačima, svetu fudbala i želi da donese napadački fudbal. On nema sumnje u to. Dobri, loši momenti svi ih imamo. Nema menadžera ili kluba koji može da održi nekoliko sezona i da samo pobeđuje. To bi bilo dosadno. Nekad moraš da izgubiš malo. Govorim iz moje tačke gledišta, nekad je dobro izgubiti jer u sezonama koje nisu dovoljno dobre shvatiš koliko je teško sve“, rekao je Gvardiola.

Foto: EPA-EFE/Nigel Roddis

Otkrio je i koja je tajna dobrih igara „građana“.

„Onda kada se vratiš i probaš da dobiješ mečeve, onda si zadovoljniji sa onime što si uradio. Ono što smo mi uradili ove sezone, 16 mečeva koje smo dobili, posledica je toga da mislimo i spremamo se na najbolji mogući način za sledeću utakmicu. To je jedina tajna. Pre dva meseca niko nije mislio da ćemo mi osvojiti Premijer ligu. Sada deluje kao da smo jedini kandidati“, kazao je španski stručnjak.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar