Foto: EPA-EFE/ALBERTO ESTEVEZ

Fudbaleri Pari Sen Žermena pregazili su Barselonu na Nou Kampu u prvom meču osmine finala Lige šampiona rezultatom 4:1. Kilijan Mbape postigao tri gola.

PROČITAJTE JOŠ...

Pari Sen Žermen je od samog početka meča nametnu svoj ritam, i već u uvodnim sekundama preko Mbapea mogao do gola, ali je bio za delić sekunde sporili pa lopta nije završila u njegovim nogama. Ređale su se šanse pred golom Barselone, šut Geja je otišao pored gola, pokušaj Kina je izblokiran, potom je Ikardi promašio zicer, a kada je Kurzava oborio de Jonga u kaznenom prostoru PSŽ-a, činilo se da će Barselona ipak preuzeti konce igre u svoje ruke.

Mesi je postigao gol sa bele tačke 17. godinu za redom, Katalonci poveli u 27. minutu, ali je u 32. već bilo 1:1, nakon prelepe akcije tokom koje je lopta stigla do Veratija u kaznenom prostoru, on pronašao Mbapea, a Francuz maltene pocepao mrežu.

Nastavile su ekipe da se nadigravaju, ređale su se šanse, nisu bili precizni Grizman za Barselonu, sa druge strane Markinjos, Kurzava, a poslednju šansu u prvih 45 minuta propustio je Ikardi, čiji udarac glavom nakon kornera je završio pored gola.

Onda, u drugom delu, potop Barselone.

Prvo je Mbape u 65. minutu doneo preokret, potom je Kin nakon slobodnog udarca ostao sam na petercu i glavom smestio loptu u mrežu, a Mbape pet minuta pre kraja postavio konačnih 4:1.

U drugom meču večeri Liverpul je sa 2:0 savladao Lajpcig nakon dve velike greške odbrane nemačkog tima.

Revanš mečevi su na programu 10. marta.

Liga šampiona, osmina finala

Barselona – Pari Sen Žermen 1:4 (1:1)

(Mesi 27 penal – Mbape 32, 65, 85, Kin 70)

Stadion: Nou Kamp

Sudije: Bjorn Kujpers, Sander van Rekel, Ervin Zejnstra, Pol van Bokel (VAR)

Bez navijača

Barselona: Ter Štegen, Dest, Pike, Lengle, Alba, De Jong, Buskets, Pedri, Grizman, Mesi, Dembele

Pari Sen Žermen: Navas, Kurzava, Kimpembe, Markinjos, Florenci, Gej, Paredes, Mbape, Verati, Kin, Ikardi

Lajpcig – Liverpul 0:2 (0:0)

(Salah 53, Mane 58)

Stadion: Puškaš Arena (Mađarska)

Sudije: Slavko Vinčić, Tomaš Klančik, Andraž Kovačič (Slovenija), Masimilijano Irati (VAR, Italija)

Lajpcig: Gulaši, Mukiele, Klosterman, Upamekano, Anđelinjo, Sabicer, Haidara, Kampl, Nkunku, Adams, Olmo

Liverpul: Alison, Robertson, Henderson, Ozan Kabak, Aleksander Arnold, Džons, Vijnaldum, Alkantara, Mane, Salah, Firmino

Liga šampiona, osmina finala

UTORAK

Barselona – Pari Sen Žermen 1:4 (1:1)

(Mesi 27p – Mbape 32, 65, 85, Kin 70)

Lajpcig – Liverpul 0:2 (0:0)

(Salah 53, Mane 58)

SREDA

21.00 Porto – Juventus

21.00 Sevilja – Borusija Dortmund

UTORAK (23. februar)

21.00 Atletiko Madrid – Čelsi

21.00 Lacio – Bajern

SREDA (24. februar)

21.00 Atalanta – Real Madrid

21.00 Borusija Menhengladbah – Mančester siti

Kraj! (Bar – PSŽ)

Velika pobeda Parižana uz het-trik Klijana Mbapea!

Kraj u Mađarskoj (Laj – Liv)

Liverpul je sa 2:0 savladao Lajpcig.

90′ Pet minuta nadoknade

Barselona ima još 300 sekundi nade da dođe do gola i kakve-takve šanse pred revanš.

85′ Kilijan Mbape, čovek koji je uspeo nemoguće

Odmah potom, Mbape je i nadmašio Puškaša. Het-trik Francuza, PSŽ na 4:1.

Puškaš pa Mbape – za istoriju (Bar – PSŽ)

Kilijan Mbape je tek drugi fudbaler u istoriji Lige šampiona koji je na gostovanju Barseloni u nokaut fazi postigao dva gola još od Ferenca Puškaša, kom je to uspelo u polufinalu Lige šampiona 1959/1960. godine.

78′ PSŽ oštećen za penal (Bar – PSŽ)

Išla je lopta kad Mbapeu koji je bio u kaznenom prostoru Barselone, nagazio ga je De Jong, ali je Kujpers ostao nem.

77′ Ne polazi Barsi ništa za rukom (Bar – PSŽ)

Pokušaj Dembelea otišao je daleko pored gola, ostaje 3:1.

70′ Kin, 3:1 za PSŽ (Bar – PSŽ)

Centaršut sa levog boka nakon slobodnog udarca odbrana Barse je očajno ispratila, Kin je bio sam na petercu kada je lopta stigla do njega i bez problema je prosledio u mrežu.

68′ Ter Štegen sprečava treći gol (Bar – PSŽ)

Mbape je ponovo probio, šutirao, ali je čuvar mreže Katalonaca uspeo da loptu odbije nogom u polje.

65′ PSŽ vodi! (Bar – PSŽ)

Kakav meč Kilijana Mbapea! Zakasnili su igrači Barselone da se izvuku, Florenci je izbegao ofsajd, poslao loptu u kazneni prostor, ona zahvaljujući Ikardiju stigla do Mbapea koji ju je zakucao u gol. Vredi istaći i sjajnu reakciju Ikardija, koji se pošteno izvio kako bi sprečio da ga Mbapeov šut pogodi.

58′ Nova greška defanzivaca Lajpciga i gol Liverpula (Laj – Liv)

Mukijele je pokušao da ispuca loptu, nije uspeo, Mane je iskoristio poklon, pa je Liverpul zahvaljujući očajnim reakcijama odbrane Lajpciga stigao do 2:0.

58′ Slobodan udarac za Barsu (Bar – PSŽ)

Katalonci su dobili prekršaj na oko 20 metara od gola Parižana, ali je pogodio živi zid, pa je Barsa dobila prvi korner.

53′ Liverpul vodi (Laj – Liv)

„Redsi“ su stigli do prednosti zahvaljujuću Mou Salahu nakon 53 minuta igre. „Faraon“ je odlično ispratio jednu povratnu loptu igrača Lajpciga, Salah se prikrao, pokupio loptu i matirao Gulašija.

50′ Kakva šansa za Kina! (Bar – PSŽ)

Bljesak igrača PSŽ-a, ponovo je Mbape kreirao akciju, lopta je stigla do Ikardija, on petom uposlio Kina, ali je njegov odličan udarac zaustavio Ter Štegen.

47′ Mbape pored stative (Bar – PSŽ)

Šut Francuza sa nešto malo preko 18 metara otišao je pored stative, ostaje 1:1.

Izmena (Bar – PSŽ)

Gej napušta igru, Erera umesto njega na terenu.

Mesi piše istoriju

Argentinac nastavlja da stadnarde diže na neki novi nivo. Prvo je golom sa penala stigao do brojke od 20 pogodaka u sezoni po 13. put uzastopno. Takođe, Mesi je ovim golom broj uzastopnih sezona na kojima je pogađao mrežu rivala bar jednom u Ligi šampiona povećao na 17.

foto: EPA-EFE/ALBERTO ESTEVEZ

Poluvreme

Na obe utakmice nakon prvih 45 minuta je nerešeno. U Kataloniji rezultat je 1:1, a strelci su bili Mesi sa penala i Mbape nakon prelepe akcije Parižana.

Sa druge strane, u Budimpešti, gde Lajpcig dočekuje Liverpul, nema golova, mada su Englezi imali nešto više šansi i poništen gol, dok je Olmo propustio najbolju priliku za (uslovno rečeno) domaće nakon što je pogodio stativu.

45′ Ikardi ponovo neprecizan (Bar – PSŽ)

Žaliće Argentinac za ovom šansom… Sjajno je Mbape izveo korner, još bolje Kin napravio blok, Ikardi je sve to na odličan način iskoristio, skočio, šutirao glavom, ali je lopta umesto u gol pored ukopanog Ter Štegena završila pored stative, pa ostaje 1:1.

36′ Poništen gol Liverpula (Laj – Liv)

Pokušao je Mane sa leve strane, ali u je ta lopta prešla preko noge. Ipak, on je pojurio sa njom i uspeo je da stigne pre nego što je izašla u aut (barem se tako isprva činilo). Ubacio je u peterac, odakle je Firmino pogodio glavom. Na kraju je sudija Vinčić iz Slovenije na asistenciju pomoćnika poništio pogodak jer je lopta Manea ipak prešla preko linije…

Foto: Tanjug/ AP Photo/Laszlo Balogh)

37′ Strašan meč u Kataloniji (Bar – PSŽ) 

Prvo je Kurzava bio zamalo neprecizan malo posle gola Mbapea, potom je sevnula kontra Barselone, ali je loptu poslao pored stative gola koji čuva Kejlor Navas, dok je šut Kina Ter Štegen uspeo da odbije u korner.

32′ Lopta tik iznad prečke! (Laj – Liv)

Igrao se 32. minut kada je Mane dobio sjajnu loptu u prazno, ali je golman Lajpciga Gulaši istrčao na vreme i otklonio opasnost. Doduše, samo privremeno jer je na 35 metara od njegovog kola lopta stigla do Endrua Robinsona. Pokušao je sa velike daljine, a lopta završila malo iznad prečke! Gulaši se zakoprcao u mreži, pa mu je ubrzo ukazana pomoć.

33′ Izjednačenje, Mbape! (Bar – PSŽ)

Fudbalska poezija Parižana. Kurzava je dobio loptu na levom krilu, uposlio Veratija, on sjajno pronašao Mbapea. Sjajni Francuz je driblingom izbacio Lenglea i zakucao loptu u gol, 1:1!

24′ Kakva šansa za Liverpul! (Laj – Liv)

Trojac Mane, Salah i Firmino je napravio brzu kontru protiv. Ipak, nakon centaršuta Brazilca je Mane šutirao glavom malo preko prečke. Jirgen Klop je bio zadovoljan odigranom akcijom, ali je žalio za promašajem.

26′ Barselona vodi! (Bar – PSŽ)

Dobio je dugu loptu de Jong, Kurzava ga je zakačio po nozi, nakon konsultacije sa VAR-om odluka je potvrđena, a Katalonci preko Mesija stigli do vođstva, 1:0. Odmah potom, Katalonci su mogli do 2:0, ali je Dembele promašio zicer u trenutku kada je mogao da bira gde će da pošalje loptu.

20′ Navijači provociraju Ikardija (Bar – PSŽ)

Promašaj je iznervirao navijače koji su iskoristili Tviter da na račun Ikardija upute neke poprilično duhovite provokacije.

19′ Šta uradi Ikardi… (Bar – PSŽ)

Savršena akcija PSŽ-a, fantastičan potez Mbapea koji je pronašao Ikardija, provukao je Argentinac loptu ispod Ter Štegena ali preslabo, pa je Pedri uspeo da stigne do lopte i spreči je da uđe u gol. U kontri Gej je izgubio loptu, a potom faulirao Pedrija, ali nakon centaršuta Mesija i gužve nije bilo ništa.

https://twitter.com/Fastgoal2/status/1361772252451201030

17′ Oštar faul Kurzave (Bar – PSŽ)

Faulirao je Kurzava de Jonga, Kujpers mu dao poslednju upomenu, pa igrača Pari Sen Žermena čeka žuti karton ako ponovi ovakav prekršaj.

14′ Salah šansu šalje u nepovrat (Laj – Liv)

Moglo je da bude opasno pred golom Lajpciga, Salah je dobio sjajnu dugu loptu, ali je njegov centaršut išao iza leđa saigrača, pa je ostalo 0:0.

14′ Grizman zamalo! (Bar – PSŽ)

Ne igra Barselona dobro, ali je stigla do najbolje šanse u dosadašnjem toku meča. Sjajno se Grizman izborio za loptu u kaznenom prostoru Parižana, šutirao, ali je Navas uspeo loptu da odbije u korner. Ostaje 0:0

11′ Korner za PSŽ (Bar – PSŽ) 

Nastavlja ekipa iz Francuske da diktira tempo, Kin je izblokiran u poslednjem momentu a lopta završila u korneru.

5′ Olmo pogađa stativu (Laj – Liv)

Mogli su Nemci do gola nakon pet minuta igre, ali je Dani Olmo pogodio stativu nakon pokušaja glavom.

5′ Imamo prvi pokušaj (Bar – PSŽ)

Ekipa Pari Sen Žermena ušla je bolje u večerašnji meč, a prvo put su ozbiljnije pripretili preko Geja. Ipak, njegov udarac sa dvadesetak metara otišao je zamalo pored gola.

1′ Preti PSŽ (Bar – PSŽ)

Samo 60 sekundi bilo je potrebno Parižanima da priprete, dobio je odličnu loptu Mbape u prostor, protutnjao pored Pikea, ali je za dlaku zakasnio. Da je bio samo malo brži, rezultat bi na semaforu izvesno bio promenjen nakon manje od 50 sekundi igre.

Himna Lige šampiona

Ako ste zaboravili kako zvuči…

Dobro došli na prenos utakmica osmine finala Lige šampiona između Barselone i Pari Sen Žermena, odnosno Lajpciga i Liverpula na portalu Nova.rs!

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar