Foto: EPA-EFE/Paul Ellis

Džordan Henderson, kapiten fudbalera Liverpula, dobio je svoj mural u neposrednoj blizini stadiona "Enfild", samo dan pošto je izabran za najboljeg igrača u glasanju Asocijacije novinara.

Liverpul je posle 30 godina osvojio titulu prvaka Engleske, prvu u eri Premijer lige, a Henderson je sjajno vodio ekipu od početka do kraja sezone.

PROČITAJTE JOŠ:

Navijači su želeli da mu se oduže, pa je u saradnji sa Redmen TV grupa „Murals LTD“ napravila jedan veliki mural na zidu kuće koja je bukvalno uz sam „Enfild“.

Uz mural Hendersona koji drži visoko podignut trofej Premijer lige u rukama, napisano je: „Sve je moguće, nikad ne prestaj da veruješ“.

„Džordan Henderson predstavlja sve što je u osnovi ovog kluba, kako na terenu, tako i van njega i zato sam želeo da napravim ovaj mural. Tajming nije mogao da bude bolji, jer je istog dana proglašen igračem godine u izboru Asocijacije novinara. Džordan se borio tokom svoje karijere, ali je iz svega izašao jači kao i ceo naš grad“, kaže Kris Pajak, koosnivač Redmen TV za „Liverpul Eho“.

Handersonu su na priznanju čestitali mnogi među njima i menadžer Jirgen Klop.

„Njegova upornost napravila ga je ovakvim igračem. Je li to talenat ili radna navika? Odgovor je verovatno mešavina obe stvari. Uvek je bio prilično vešt momak. I na početku je bio izuzetan, ali kada ste na najvišem nivou, morate da budete spremni na borbu svakog dana. Našao je svoj put i apsolutno je zaslužio priznanje. Ostali igraači su takođe imali sjajnu sezonu, ali ako želite da imate igrača koji se izborio za svoj put, onda je on ovo zaslužio, jedan je od najboljih igrača u ligi i svi su toga svesni“, zaključio je Klop.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar