Foto: EPA-EFE/TOMS KALNINS

Možda su se opustili posle pobeda nad Srbijom.

Fudbaleri Litvanije imaju na poluvremenu utakmice sa Mađarskom rezultat kom se niko nije nadao. Selekcija koju je Srbija „tukla“ na poluvremenu sa 3:0, vodi protiv Mađara sa 2:0 posle 45 minuta.

PROČITAJTE JOŠ:

Mađarska je u subotu uveče pobedila Srbiju sa 2:1 na „Puškaš areni“ u Budimpešti, a u utorak je izašla sa jakim sastavom u ofanzivi.

Roland Salaj, Dominik Soboslaj, Barnabas Varga, Loik Nego, svi su se našli na terenu od starta i nisu mogli da nađu lek za dvojicu fudbalera litvanskog tima.

Najpre je Fedor Černič u 20. minutu pogodio mrežu protivnika za 1:0, a onda je Pijus Širvis duplirao prednost u 36. minutu.

Černič je fantastično prošao sa leve strane ka sredini i onda sa oko 16 metara raspalio po lopti i ona je nisko otišla u mrežu Mađarske.

Pravi „hladan tuš“ za Mađare desio se u 36. minutu kada je tinejdžer Gvidas Gineitis namestio gol Širvisu, dok je strelac bio najviši u skoku u petercu za 2:0.

Litvanija je i na startu drugog dela igre postigla još jedan pogodak i mogla je da vodi sa 3:0, ali je pogodak Gitisa Paulauskasa poništen posle VAR intervencije zbog ofsajda.

To je bio signal za buđenje ekipe Marka Rusija, koja je htela da izbegne poraz po svaku cenu, prvi u ovim kvalifikacijama.

Zato je Soboslaj u 67. minutu bio pod pritiskom kada je izvodio penal za svoj tim i bio je precizan. Mađarska je smanjila na 2:1 i vratila nadu da može do remija.

I potvrdila je da može jer je Varga u 82. minutu na asistenciju Soboslaja postavio konačan rezultat i odveo svoj tim na Evropsko prvenstvo.

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar