Foto: Printscreen Twitter / Hooligans

Fudbaleri Srbije čekaju u utorak uveče meč sa Crnom Gorom pretposlednji meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

Tri dana ranije „orlovi“ su igrali na „Puškaš areni“ protiv Mađarske i izgubili su sa 2:1, pa sada moraju da pobede Crnogorce da bi se nadali odlasku na Evro.

PROČITAJTE JOŠ:

I dok „sokolove“ čekaju na svom stadionu, pa nema mnogo naznaka za probleme, u Budimpešti ih je bilo.

To pokazuje slučaj navijača koji je u opremi Mađarske došao i raširio na tribinama šal sa natpisom „Kosova“ i šalom nepriznate države na teritoriji južne srpske pokrajine.

Očita provokacija navijača okrenutog ka srpskim navijačima, nije se videla u TV prenosu, ali ni svidela obezbeđenju.

Zato su redari na stadionu brzo reagovali, uhvatili su provokatora u „špansku kragnu“, pre nego što su pritrčali drugi navijači Mađarske i pobunili se zbog postupka obezbeđenja.

Srećom, situacija se relativno brzo smirila, a do većeg sukoba nije došlo. Golove za Mađarsku u pobedi nad Srbijom postigli su Varga i Salaj u 20. i 34. minutu, dok je jedini strelac za „orlove“ bio Pavlović u 33. minutu.

Inače, to nije bila jedina sporna provokacija na račun Srbije i njenih navijača, jer su pristalice Mađarske i pred meč otkrile koreografiju sa likom Šandora Rože, bandita i odmetnika koji je svojevremeno robijao u Subotici, pljačkao i činio zlodela i na teritoriji današnje Vojvodine.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare