Foto: Starsport

Šampion Srbije će imati bolju poziciju u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Odlukom UEFA da suspenduje ruske klubove iz Evrope naredne sezone, došlo je do velikih pomeranja, ali je Viljareal to mogao delimično da pokvari, bar kada je u pitanju Liga šampiona.

PROČITAJTE JOŠ

Španskom timu je šansa da zaigra u eliti i sledeće godine bila samo preko trofeja u Ligi šampiona, jer preko prvenstva nemaju nikave šanse.

Međutim, kako se Liverpul pobrinuo pobedom u revanšu od 3:2 i ukupnim rezultatom od 5:2 u dvomeču da izbaci Špance, do toga nije došlo.

To znači da će direktno u grupnu fazu Lige šampiona ukrajinski Šahtjor koji se vodi kao šampion, iako prvenstvo zbog rata nije završeno.

BONUS VIDEO Ludnica u Turskoj, šampioni prvi put posle 38 godina

Ukoliko iz nekog razloga ukrajinski klubovi ne budu mogli da igraju, u grupe će diretkno Trabzon.

Korist od izbacivanja Rusa i eliminacije Viljareala se smeši i šampionu Srbije. Prvak države će preskočiti drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, i krenuti od trećeg i u teoriji to znači da makar ima zagarantovan plasman u grupnu fazu Lige konferencija.

Crvena zvezda je bliža tituli, ali šanse još uvek ima Partizan.

Srbija će izbacivanjem ruskih klubova dobiti i mesto u Ligi Evrope koje u narednoj sezoni ne bi imala, a pripašće osvajaču Kupa Srbije, dok će dva tima u kvalifikacije za Ligu konferencija.

BONUS VIDEO Navijači Junajteda gromoglasnim aplauzom ispraćaju Matića sa terena

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar