PSŽ Bajern
PSŽ Bajern Foto: Tanjug/AP Photo/Francois Mori)

Fudbaleri Bajerna savladali su Pari Sen Žermen sa 1:0, ali su "sveci" izborili plasman u polufinale Lige šampiona zbog pravila gola u gostima (ukupni rezultat 3:3). Porto je slavio sa 1:0, ali je Čelsi sa ukupnih 2:1 prošao dalje.

PROČITAJTE JOŠ

Jedini pogodak za Bajern postigao je Čupo-Moting u 40. minutu nakon što se najbolje snašao u petercu. Loše je odbio tu loptu Navas posle šuta rivala, a napadač Bajerna je nadvisio štopere protivnika.

Do tog momenta je Nejmar već nanizao seriju promašaja. Najpre je jednom pogodio stativu, zatim prečku, pa još jednom stativu! Sve to je uspeo da uradi do poluvremena. U najboljoj šansi je sa 11 metara šutirao pored Nojera, ali se ta lopta od stative odbila u gol aut.

Bio je nervozan Brazilac pokušavao da iznudi faulove (neretko i uspevao), ali nikako nije uspevao da zatrese mrežu rivala.

Bilo je evidentno da aktuelnom šampionu Evrope ozbiljno nedostaje Robert Levandovski jer je delovalo da ne mogu da probiju odbranu rivala i pored čestih opsada gola Navasa.

Nemci su imali dve šanse preko Milera i Alabe, a oba puta je u pitanju bio individualni kvalitet, a ne uigrana akcija.

Prvi polufinalisti Lige šampiona ove sezone su Pari Sen Žermen i Čelsi.

Čelsi – Porto 0:1 (0:0)

Strelac: Taremi 90+4. minutu za Porto

Stadion: Ramon Sančez Piskuan. Gledalaca: Bez prisustva publike. Sudija: Klemont Turpan (Francuska).

Čelsi: Mendi, Aspilikueta, Ridiger, Tijago Silva, Žoržinjo, Kante, Džejms, Čilvel, Maunt (od 86. Zijeh), Haverc (od 90+2. Žiru), Pulišić.

Porto. Markesin, Manafa (od 75. Nanu), Mbemba, Pepe, Zaidu, Serhio Oliveira (od 84. Vijeira), Grujić (od 63. Taremi), Uribe, Korona (od 75. Luis Dijaz), Otavio, Marega (od 75. Evansilson).

PSŽ – Bajern 0:1 (0:1)

Strelac: Čupo-Moting u 40. minutu za Bajern

Stadion: Park Prinčeva Gledalaca: Bez prisustva publike. Sudija: Danijele Orsato (Italija).

PSŽ: Navas, Dialo (od 59. Baker), Kimpembe, Danilo, Dagba, Gaj, Paredes, Draksler (od 72. Kin), Di Marija (od 88. Erera), Nejmar, Mbape.

Bajern: Nojer, Pavar, Boateng, Ernandez, Dejvis (od 71. Musijala), Kimih, Alaba, Koman, Sane, Miler, Čupo-Moting (od 85. Martinez).

Svi parovi četvrtfinala Lige šampiona

Utorak

Čelsi – Porto 0:1 (0:0) (ukupni rezultat 2:1)

(Taremi 90+4)

PSŽ – Bajern 0:1 (0:1) (ukupni rezultat 3:3)

(Čupo-Moting 40)

Sreda

21.00 Liverpul – Real Madrid (prvi meč 1:3)

21.00 Borusija Dortmund – Mančester siti  (prvi meč 1:2)

 

Drugo poluvreme: PSŽ – Bajern 0:1 (Čupo-Moting 40), Čelsi – Porto 0:1 (Taremi 90+4)

86′ Bajern pokušava dugim loptama

Sve vreme deluje da gol „visi u vazduhu“, da će Bajern u svakom trenutku postići drugi pogodak, ali uvek nedostaje završni udarac. Parižani šansu traže iz kontranapada, ali uvek je Nojer bio zamalo bliži.

Nejmar Foto:FRANCK FIFE / AFP / Profimedia

82′ Kakva šansa za Bajern

Bila je to brza akcija Bavaraca, koju je završio Sane. Ipak, lopta je prohujala pored stative Navasa bez pretnje po gol Parižana. Ipak, neretko su panično igrači domaćeg tima ispucavali loptu, pa je i gubili na 20, 30 metara od gola Navasa.

78′ Poništen gol Mbapea

Mbape je sjajno protrčao i postigao pogodak, ali je on poništen nakon što se Danijele Orsato konsultovao sa VAR sobom. Bio je to mali ofsajd, ali je ostavio Bajern u igri.

68′ Bajern opseda gol Navasa

Nemci napadaju, lopta stalno menja stranu. Ipak, u dva navrata su igrači Parižana u poslednjem trenutku uspeli da otklone opasnost, jednom Mbape, a drugi put Di Marija. Čitav Pari Sen Žermen brine o odbrani gola.

62′ Miler umalo iskoristio lošu komunikaciju Parižana

Kimpembe je nakon jedne lopte krenuo, pa stao i na kraju uklizao. Miler je to pročitao, ali nije uspeo da iskoristi nerazumevanje Navasa sa defanzivcem.

PSŽ Bajern
PSŽ Bajern Foto:Tanjug/AP Photo/Francois Mori

58′ Novi problem za Parižane

Dialo se povredio i morao je da napusti teren, a zamenio ga je Baker. Dialo je pokazao ka klupi da ne može da završi meč.

57′ Odlična šansa za Čelsi

„Plavci“ su odlučili da preuzmu incijativu, da sve više drže loptu u posedu. Nakon velikog broja razmenjenih dodavanja Maunt se našao u sjajnoj šansi, ali je u poslednjem trenutku njegov udarac izblokiran.

53′ Nejmara neće, pa neće!

Pokušali su Parižani da se „ušetaju“ u gol rivala, ali je Nejmar kasnio na dodavanje Di Marije. Imao je nebranjenu mrežu jer je Nojer ranije ispao, Brazilac nastavlja da ređa promašaje. Bila je ovo šesta šansa koju je promašio.

48′ Nejmar promašuje sjajnu šansu

Nakon jedne situacije na granici ofsajda Nejmar je primio loptu na 10 metara od gola Nojera, ali je u padu šutirao visoko preko prečke.

47′ Alabin šut prozujao pored stative

Austrijanac je primio loptu na vrhu kaznenog prostora, a onda šutirao i „žabicom“ pokušao da prevari golmana Navasa. Ipak, ta lopta nije išla u okvir gola.

46′ Krenulo je drugo poluvreme

Na meču Čelsija i Porta nije bilo golova u prvom delu, dok je Bajern poveo sa 1:0 protiv PSŽ golom Čupa-Motinga.

Prvo poluvreme: PSŽ – Bajern 0:1 (Čupo-Moting 40), Čelsi – Porto 0:0

40′ Šok za Parižane, Bajern vodi

Napadali su Francuzi čitavo poluvreme, a onda je usledio hladan tuš. Nakon što je Nejmar za pet minuta pogodio tri puta okvir gola, Čupo-Moting je matirao Navasa za 1:0 nakon jedne gužve u petercu.

38′ Nova stativa za Nejmara!

Brazilac je sada imao najbolju šansu na meču, ali je ta lopta pored Nojera pogodila stativu i odbila se u polje. Nejmar ne može da veruje jer je za samo pet minuta dva puta pogodio stativu i jednom prečku!

37′ Pukla prečka na „Parku prinčeva“

Kakvi minuti za Nejmara. Raspoložen je za igru, driblinzima jedan na jedan se oslobađa rivala, a onda snažno šutira. Njegov poslednji udarac je Nojer ispratio samo pogledom, a projektil koji je odapeo sa vrha kaznenog prostora završio je na okviru gola. Zatresla se prečka, a Nejmar je žalio za prilikom.

33′ Nojer kao hobotnica na golu

Manuel Nojer je spustio roletnu, šta god da Parižani pokušaju on ima spreman odgovor. „Biciklickom“ je Nejmar promešao Ernandeza šutirao snažno, a iz samo ugla je to uspeo da odbrani Nojer.

Bajern - PSZ Bayern PSG
Bajern – PSŽ Foto:REUTERS/Christian Hartmann

33′ Porto žali za sjajnom šansom

Ne uspeva Porto da realizuje svoje šanse u dvomeču, ovog puta je Hesus Manuel Korona sa samo pet metara šutirao visoko iznad gola!

28′ Parižani traže penal

Nakon jednog faula nad Nejmarom, Brazilac nije mogao da veruje da sudija Orsato nije pokazao na belu tačku. Protestvovali su svi igrači domaćeg tima, ali to nije promenilo odluku Italijana.

27′ Odbrana meča za Nojera!

Kako je sada kapiten Bajerna spasao saigrače! Prošao je po levoj strani Mbape, privukao sve defanzivce, a onda vratio do Nejmara na penalu. Brazilac je pokušao da šutira ispod golmana Nojera, ali je on to uspeo da odbrani.

27′ Kimih pobesneo nakon promašaja

Probio je Džošua Kimih odbranu Parižana šutirao silovito, ali neprecizno. Bio je besan na sebe nakon promašaja.

26′ Najbolja šansa za Bajern

Boateng je sjajno pročitao igru, došla je lopta do Sanea, on se namestio na vrhu kaznenog prostora, a onda silovito šutirao pored stative Kejlora Navasa. Tako je propala najbolja šansa Bajerna na meču.

Levandovski je propustio meč zbog povrede, ali je svoje saigrače gledao u prenosu uživo.

19′ Parižani upropastili sjajnu kontru

„Sveci“ su se u samo dva dodavanja transformisali iz odbrane u napad, ali je Di Marija propustio sjajnu priliku. Neočekivano ležerno je pokušao lob dodavanjem da proigra Nejmara u trenutku kada je i Mbape bio slobodan. Propuštena je velika šansa.

17′ Di Mariji ukazana pomoć

Nakon jednog duela sa igračima Bajerna Anhel Di Marija se našao na podu u velikom bolu. Lekarska ekipa je ušla na teren, a Argentinac je najpre nesigurno krenuo da korača, a onda se potpuno vratio u igru.

14′ Bez velikih šansi u Sevilji

Za prvih 14 minuta Porto i Čelsi nisu priredili spektakularan fudbal. Uglavnom se igralo na sredini terena, ali sa tek jednim prekršajem.

Bajern - PSZ Bayern PSG
Bajern – PSŽ Foto:Tanjug/AP Photo/Francois Mori

10′ Nejmar uhvaćen u ofsajdu

Evidentno je da će „sveci“ šansu tražiti iz kontranapada i da je prvenstveno ideja Maurisija Poketina da se odbrani sopstveni gol.

7′ Bajern ima posed lopte, ali ne ređa šanse

Aktuelni šampioni Evrope izgledaju pomalo umorno na početku meča, imaju posed lopte, ali ne uspevaju da probiju defanzivni bedem Parižana. U jedinoj opasnijoj situaciji Čupo-Moting nije iskontrolisao loptu.

3′ Kakva šansa za Mbapea

Nejmar je brzo stigao do lopte nakon greške nemačkog tima, a onda dugom loptom proigrao Kilijana Mbapea. Francuski napadač je brzo istrčao došao u situaciju jedan na jedan sa Nojerom, ali je bio previše iskosa i ta lopta je završila u gol autu.

1′ Počeli su mečevi

Nakon što su se Nojer i Kimpembe pozdravili i posle bacanja novčića odlučili da Bajern prvi ima posed. U gotovo istoj sekundi krenuo je i meč u Sevilji između Čelsija i Porta.

Svi parovi četvrtfinala Lige šampiona.

Utorak

Čelsi – Porto (prvi meč 2:0)

PSŽ – Bajern (prvi meč 3:2)

Sreda

Liverpul – Real Madrid (prvi meč 1:3)

Borusija Dortmund – Mančester siti  (prvi meč 1:2

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar