Celzi Porto
Čelzi vs Porto Foto:EPA-EFE/Julio Munoz

Fudbaleri Čelsija su obezbedili plasman u polufinale Lige šampiona, nakon što su u revanšu na svom terenu izgubili 1:0 od Porta, ali su zahvaljujući pobedi u prvom meču od 2:0, ušli među četiri najbolja tima u Evropi.

Dve ekipe su odigrale meč za zaborav, a jedini momenat za pamćenje, dogodio se u nadoknadi utakmice kada je Taremi spektakularnim makazacima doneo pobedu Portu, ali to nije bilo dovoljno za plasman u polufinale.

PROČITAJTE JOŠ

Četa Tomasa Tuhela je svesna velike prednosti iz prvog meča, u kojem je trijumfovala sa 2:0, igrala strpljivo i disciplinovano, a gosti nisu uspevali da stvore dovoljno prilika ispred gola Mendija, kako bi zakomplikovali utakmicu i pitanje plasmana dalje. Gol je došao nekoliko sekundi pre sudijskog zvižduka, ali nije bio dovoljan za ništa više od časnog oproštaja.

Srpski reprezentativac Marko Grujić se našao u startnoj postavi, ali je zamenjen u 63. minutu utakmice.

Nije bilo gotovo nikakvih uzbuđenja do 10. minuta, kada Korona prvi preti golmanu Čelsija, ali je njegov pokušaj izblokiran.

Igralo se između dva šesnaesterca, a Porto je bio taj koji je nešto pokušavao, ali gotovo da nije bilo opasnosti po gol londonskog tima.

Ipak, u 33. minutu Korona dolazi u sjajnu priliku, i sa pet metara promašuje zicer, i najbolju priliku na utakmici, kojom je mogao da dvomeč učini mnogo dramatičnijim.

Umrtvili su „plavci“ tempo, otišlo se na poluvreme bez golova, a u takvom ritmu je nastavljeno i u nastavku gde je sve do 70. minuta bilo nemoguće videti iole zanimljiviju situaciju pred bilo kojim golom.

Tada je veliku priliku propustio domaći tim. Pulišić je dobio sjajan pas u kazneni prostor i odmah šutirao iz odlične pozicije, ali mu je u poslednjem trenutku odbrambeni igrač Porta blokirao udarac i spasio čist gol.

Do kraja utakmice, nije bilo nijedne prilike sve do poslednjih trenutaka, kada smo videli jedan od najlepših golova u dosadašnjem takmičenju. Sjajno je Mehdi Taremi, koji je zamenio Marka Grujića makazicama uhvatio centaršut i uputio neodbranjiv udarac i postigao gol o kome će se još dugo pričati.

Ipak, odmah je sudija označio kraj utakmice, i Čelsi je uspeo da se plasira među četiri najbolje ekipe.

Protivnik ekipe Tomasa Tuhela u narednoj rundi će biti bolji iz duela Liverpula i Reala, a ekipa iz Madrida ima prednost od 3:1.

Čelsi – Porto

Stadion: Ramon Sančez Piskuan. Gledalaca: Bez prisustva publike. Sudija: Klemont Turpan (Francuska).

Čelsi: Mendi, Aspilikueta, Ridiger, Tijago Silva, Žoržinjo, Kante, Džejms, Čilvel, Maunt (od 86. Zijeh), Haverc (od 90+2 Žiru), Pulišić.

Porto. Markesin, Manafa (od 75. Nanu), Mbemba, Pepe, Zaidu, Serhio Oliveira(od 84.Vijeira), Grujić (od 63. Taremi), Uribe, Korona (od 75. Luis Dijas), Otavio, Marega (od 75. Evanilson).

 

Svi parovi četvrtfinala Lige šampiona

Utorak

Čelsi – Porto 0:1 (0:0) (ukupni rezultat 2:1)

(Taremi 90+4)

PSŽ – Bajern 0:1 (0:1) (ukupni rezultat 3:3)

(Čupo-Moting 40)

Sreda

21.00 Liverpul – Real Madrid (prvi meč 1:3)

21.00 Borusija Dortmund – Mančester siti  (prvi meč 1:2)

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar