Foto: REUTERS/Molly Darlington

Titula ide u Englesku!

Fudbaleri Mančester sitija osvojili su Ligu šampiona pobedom nad Interom u finalu u Istanbulu rezultatom 1:0.

PROČITAJTE JOŠ...

Nakon prve ozbiljnije prilike pred golom Intera, kada je nakon tečne akcije lopta stigla do Bernarda Silve, on pokušao loptu da plasira pored Andrea Onane, ali je bio zamalo neprecizan.

U 11. minutu viđena je bizarna situacija, kada je Ederson jednu loptu bez ikakvog razloga izbacio u aut, da bi potom očajno procenio let lopte, ali na povratni pas Lautara Martineza nije bilo nikoga da je sprovede u mrežu.

Inter je imao priliku u 20. minutu, kada je Hakan Čalhanoglu raspalio sa oko 25 metara, ali je lopta otišla pored gola.

Iako je Siti ušao u meč nešto ofanzivnije, kako je odmicala igra fudbaleri tima koji sa klupe predvodi Pep Gvardiola bili su sve nervoznniji, pa je u 26. minutu Ederson uputio loptu ka Džonu Stonsu, on je očajno prihvatio, Nikolo Barela uspeo da dođe do lopte, šutne, ali je to uradio na očajan način.

To kao da je trglo „građane“, pa su posle samo tridesetak sekundi ozbiljno pripretili nakon prelepe akcije Rodrija i Kevina de Brujnea, koji je uposlio Erlinga Holana, ali je Norvežanin šutirao pravo u Andrea Onanu.

Foto: REUTERS/Molly Darlington

No, nalet tima iz Mančestera prekinuo je bol na licu Kevina de Brujnea, koji je uputio dve očajne lopte ka saigračima pre nego što je seo na travu i požalio se na povredu. Iako je prvobitno osposobljen, Belgijanac ipak nije imao snage za nastavak, te je u 35. minutu na teren ušao Fil Foden.

Od tog momenta nije bilo više prilika, Inter je „zatvorio“ sve prilaze golu, te je nakon prvih 45 minuta rezultat bio 0:0.

U uvodnim momentima drugog dela nije bilo ozbiljnijih prilika sve do 58. minuta, kada je Lautaro Martinez iskoristio očajnu reakciju Manuela Akanđija, došao do lopte, izašao sam ispred Edersona i veoma loše šutirao.

Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Romelu Lukaku, koji je malo pre toga ušao umesto Edina Džeka, je tom prilikom veoma burno reagovao zbog sebičluka saigrača, pošto je bio sam na petercu i mogao da pogodi za 1:1.

Nedugo potom, u 64. minutu igrači Intera su mogli da postignu autogol, ali je Onana imao sreće jer je lopta prošla sa spoljne strane stative.

Siti je u 58. minutu stigao do prednosti nakon fantastične akcije svog tima i šuta Rodrija sa ivice kaznenog prostora. Slavlje igrača Sitija još se nije smirilo a Inter je mogao do poravnanja, no udarac Federika Dimarka je prvo završio na prečki, a posle šuta iz odbitka Italijan je pokušao loptu da ponovo prosledi ka golu, gde je bio Lukaku, kog je ona i pogodila i odbila se nazad u polje.

Foto: REUTERS/Matthew Childs

U 78. minutu Fil Foden je mogao da reši pitanje prvaka Evrope, ali je njegov zicer zaustavio Onana sjajnom reakcijom.

To je bila poslednja šansa za Siti, pošto je u nastavku Lukaku potvdio status apsolutnog tragičara.

Foto: REUTERS/Umit Bektas

Belgijanac je u 88. minutu nakon centaršuta iz kaznenog prostora loptu glavom uputio ka golu Edersona, koji je uspeo da zaustavi taj šut. Nadovezao se sa još dve očajne završnice, da bi poslednju priliku u petom minutu nadoknade Robin Gosens glavom šutirao, ali je Ederson loptu praktično izvadio iz gola. Sekund kasnije Šimon Marčinjak je odsvirao kraj susreta.

Ovo je prva titula u istoriji Mančester sitija, dok je ovaj engleski grad postao ujedno tek drugi grad u Evropi koji ima dva prvaka „starog kontinenta“.


Mančester siti – Inter 1:0 (0:0)

(Rodri 68)

Stadion: Ataturk (Istanbul); Sudija: Simon Marčinjak (Poljska)

Mančester siti: Ederson, Ruben Dijaš, Akanđi, Ake, Stons (od 82. Voker), Rodri, Gundogan, Griliš, De Brujne (od 35. Foden), Bernardo Silva, Holan

Inter: Onana, Bastoni (od 76. Gosens), Darmijan (od 84. D’Ambrosio), Aćerbi, Brozović, Dimarko, Čalhanoglu (od 84. Mhitarjan), Barelja, Damfris (od 76. Belanova), Džeko (od 56. Lukaku), Martinez


Mančester siti - Inter 1:0

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar