Foto: EPA-EFE/Facundo Arrizabalaga

Pandemija koronavirusa pravi velike probleme u svim sportovima, a pravu konfuziju izazivaju propisi koji se razlikuju od zemlje do zemlje, pa će Čelsi imati velike probleme u nokaut fazi Lige šampiona.

Iako UEFA ne brani nevakcinisanim igračima da igraju u evrokupovima, to pravo zadržava svaka od zemalja u zavisnosti od pravila koja tamo važe.

PROČITAJTE JOŠ

Tako je Francuska čvrsto odlučila da niko ko nije vakcinisan ne može da uđe u zemlju, pa će se Čelsi koji u osmini finala Lige šampiona igra protiv Lila naći u velikom problemu

Strogi propisi UEFA ne dozvoljavaju da se utakmice izmeštaju u drge zemlje zbog ovakvih razloga, uprkos pravilima Francuske

Čelsi uma opciju da traži izuzeće za svoje nevakcinisane igrače preko tamošnjeg fudbalskog saveza, ali je malo verovatno da će to biti odobreno.

Prva utakmica ovog dvomeča biće odigrana U Londonu 22. februara, dok se revanš igra 16. marta u Lilu.

Tomas Tuhel rekao je prošlog meseca da bi francuska zabrana putovanja mogla da im stvori probleme jer ne bi mogli da koriste ključne igrače.

On je istakao da će morati zbog toga da snose posledice.

„Da li to čini pogrešnim što nisu? Nisam baš siguran u to, jednostavno ne znam. Ja sam svoju odluku doneo za sebe. Za nas, izolovane kao klub, izolovane kao fudbalski tim“, mogu biti ogromne posledice, rekao je Tuhel.

Sa problemima mogao bi da se suoči i Real Madrid, koji u utorak gostuje Pari Sen Žermenu.

BONUS VIDEO Vuletić: Kako su prodati Dušan Vlahović i Strahinja Pavlović

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare