Foto: EPA-EFE/Lynne Cameron

Napadač Totenhema Hari Kejn mogao bi na leto promeni klub, a kao moguća destinacija pominje se Mančester junajted.

Ostrvski mediji prenose da je klub sa Old Traforda veoma zainteresovan da angažuje reprezentativca Engleske.

Junajted odavno želi Kejna, ali Totenhem u direktoru Davidu Leviju ima tvrdog pregovarača, posebno kada se radi o rivalskim klubovima iz Premijer lige.

Međutim, situacija se polako menja, jer je Totenhem, pritisnut poslednjim finansijskim problemima, nastalim zbog pandemije koronavirusa, možda i prinuđen da proda svog golgetera.

Kejn je godinama unazad ikona „pevaca“, redovno je najbolji strelac tima, a iz sezone u sezonu bio je u samom vrhu najboljih strelaca u Premijer ligi.

Nedavno je izjavio da ukoliko sezona ne bude bila uskoro nastavljena, ne treba je priznati, što je posebno naljutilo Levija.

Takođe, Kejn je rekao kako bi razmislio i o promeni u karijeri, jer mu vreme polako ističe, a svakako da ne želi da bude zapamćen da je igrao u klubu koji nije ništa osvajao u njegovom periodu.

Junajtedu neće biti lako da ga dovede, jer je Levi odredio da Kejn može da ode za cenu od 227 miliona evra, što bi oborilo transfer rekord kada je Nejmar iz Barselone prelazio u Pari Sen Žermen.

Da li će toliko dobiti, druga je priča, ali svakako da bi britanski transfer rekord mogao da bude oboren, koji je u vlasništvu Mančester junajteda, koji je 105 miliona platio za povratak Pola Pogbe iz Juventusa.

PROČITAJTE JOŠ:

Totenhem je i dalje u problemu jer otplaćuje dugove za izgradnju novog stadiona, koji ih je koštao oko 1,14 milijardi evra.

Klub poveriocima duguje još oko 725 miliona evra na ime troškova za izgradnju stadiona i još 94,5 miliona za transfere igrača.

Bicši igrač Totenhema i Mančester junajteda, Dimitar Berbatov rekao je da sada vidi mnogo sličnosti između situacije u kojoj je sada Kejn i njegove iz 2008. kada je prešao u Junajted.

„Ima tu mnogo sličnosti. I Kejn prolazi kroz mnoge momente kroz koje sam i ja i koji su mi dobro poznati“, rekao je bivši reprezentativac Bugarske.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram