Foto: Nova.rs

Uzbuđenje. Napetost. Neizvesnost. Bez nesigurnosti. Pomalo pospano, ali ipak spremno. Sve to sam osećao pred put sa Zvezdom u Monako na najbitnije gostovanje ove sezone.

Oliver Mijušković Foto: Nova.rs

Samo nekoliko sati pred put saznao sam da ću leteti avionom, što je samo po sebi uvek posebno iskustvo, pogotovo za nekog ko je željan putovanja.

PROČITAJTE JOŠ:

Jutro maglovito („smoglovito“), kao i svako poslednjih nekoliko dana, oko aerodroma u Beogradu standardno radovi na sve strane, a na njemu košarkaši i fudbaleri Zvezde čekiraju pasoše za teška gostovanja Monaku.

Na kratko su prošli i izabranici Željka Obradovića, pošto crno-beli gostuju Panatinaikosu u Atini u šestom kolu Evrolige.

Nije sve to dugo trajalo, a mi već u magli polećemo ka Nici. Let dugačak ili bolje reći kratak svega dva sata, mala dremka, a onda lagano razbuđivanje uz obasjani priobalni grad koji se sjaji na suncu.

Foto: Nova.rs

Nica i Monako su komšijska mesta, tako da je prijala i kratka vožnja autobusom do hotela.

Verovali ili ne, vožnja, pogled i gužva podsetili su i na Crnu Goru, a onda je pažnju odjednom zaokupio stadion „Luj Drugi“ na kom će se igrati utakmica u četvrtak.

Iako još uvek nisam stigao da obiđem gotovo ništa u gradu, svi znamo da je Monako nadaleko poznat po kockarnicama i glamuroznom životu.

Foto: Nova.rs

Zato je skoro svako pitanje pred moj polazak bilo da li ću „baciti“ po koji čip i uložiti poneki evro, čisto zato jer se „valja“ na ovakvoj destinaciji.

Da li ću se kockati ostaje pitanje, ali znam da Zvezda mora.

Pobeda je neophodan uslov za proleće u Ligi Evrope, a protiv Monaka se očekuje sve samo ne laka utakmica. Domaćinu i remi više leži, ali ni in nije osigurao prileće u Evropi, pa i te kako ima za šta da igra.

Foto: Nova.rs

Navijači crveno-belih nadaju se da će njihov voljeni tim „poleteti“ ka Ligi Evrope, ali do konačnog cilja moraće da prođu kroz „magluštinu“ koja nas je sačekala pri poletanju iz Beograda.

Ta magla sa sobom nosi pitanja oko startnih 11, izazove veznih igrača da sve povežu sa napadačkom linijom, a u isto vreme obave defanzivne poslove, Gelora Kangu i pitanje da li će „eksplodirati“ pozitivno ili negativno, može li Aleksandar Pešić da nastavi seriju golova…

Foto: Nova.rs

Ulog je veliki, oba tima će zaigrati „all in“, a onaj ko bude više rizikovao imaće i priliku više da pobedi.

Poraženi verovatno gubi sve, a treće opcije nema (Zvezdi je i remi sličan porazu u ovoj situaciji).

Istina je da su oba tima crvena-bela, ali za nas iz Srbije se zna čija je to boja. Stoga neka bude sve u tom znaku i u četvrtak uveče, a na Milošu Milojeviću i fudbalerima je da odigraju hrabro, jer onda dođe i sreća.

BONUS VIDEO: Fudbaleri Crvene zvezde krenuli u Monako

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar