Foto: EPA-EFE/Tim Keeton

Fudbaleri Lestera ne nameravaju da odustanu od borbe za šampionsku titulu, a to su dokazali i pobedom nad Sautemptonom u meču 19. kola Premijer lige.

PROČITAJTE JOŠ...

Prvih dvadesetak minuta igre proteklo je bez ozbiljnijih prilika, kada je Če Adams dobio loptu u petercu, šutirao, ali je lopta završila u korneru zahvaljujući sjajnoj reakciji Kaspera Šmajhela.

Kazna je usledila u 37. minutu preko Džejmsa Medisona, koji je lepim udarcem sa desne strane kaznenog prostora pogodio same rašlje i doneo „lisicama“ vođstvo.

Mogoa je Sautempton preko Rajana Bertranda do poravnanja u 41. minutu, ali je Šmajhel ponovo savršenom intervencijom sprečio gol, dok je pokušaj Stjuarta Armstronga sa ivice kaznenog prostora tek zagrejao dlanove sjajnog Danca.

Šmajhel je imao sreće u 73. minutu kada je Armstrong pogodio prečku, u 75. minutu pokušaj Harvija Barnsa je izblokiran, nije imao sreće ni Džejmi Vardi, pa je Lester propustio dve šanse da reši pitanje pobednika.

Ipak, uspeli su da dođu do drurog pogotka domaći, preko Harvija Barnsa u petom minutu sudijske nadoknade, i tako dođu do drugog mesta na tabeli, sa dva boda više u odnosu na Liverpul, a jedan manje od vodećeg Mančester junajteda.

Premijer liga, 19. kolo

Subota

Vulverhempton – VBA 2:3 (2:1)

(Silva 38, Boli 43 – Mateus 8. penal, 56. penal, Adžaji 52)

Lids – Brajton 0:1 (0:1)

(Mope 17)

Vest Hem – Barnli 1:0 (1:0)

(Antonio 9)

Fulam – Čelsi 0:1 (0:0)

(Maunt 78)

Lester – Sautempton 2:0 (1:0)

(Medison 37, Barns 90+5)

Nedelja

15.00 Šefild junajted – Totenhem

17.30 Liverpul – Mančester junajted

20.15 Mančester siti – Kristal Palas

Ponedeljak

21.00 Arsenal – Njukasl

Odloženo

Aston Vila – Everton

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar