Foto: EPA-EFE/Mike Hewitt

Ime Mičija Batšuaija u pažnju srpske fudbalske javnosti dospelo je nakon tuče sa Lukom Milivojevićem. Ipak, to nije prvi incident u karijeri ovog talentovanog, ali problematičnog 27-godišnjeg Belgijanca.

Sa problemima je počeo već u najranijem tinejdžerskom dobu, pošto je već kao 14-godišnjak dobio ispisnicu iz Anderlehtove akademije zbog kršenja discipline. Nije se smirio ni po odlasku u Standard iz Liježa, gde je dva puta bio kažnjen – jednom zbog udaranja rivala laktom, a drugi put zbog toga što je zgazio protivničkog fudbalera.

PROČITAJTE JOŠ...

Ni u reprezentaciji nije mirovao, pa je 2013. godine pred utakmicu protiv Kipra u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo za mlade zajedno sa Ibrahimom Siseom poslat kući zbog „kršenja disciplinskog pravilnika“.

Nedugo potom, Batšuaji je zaustavljen od strane policije, koja je pronašla lažni pištolj u njegovom vozilu, zbog čega je od policije dobio tek upozorenje, a od strane javnosti nadimak „belgijski Baloteli“.

Usledili su transferi u Olimpik iz Marseja, potom i Čelsi, nakon čega je tada 22-godišnji Belgijanac kupio Lamborgini. Tokom leta 2016. otišao je na odmor na Ibicu, ali je ubrzo usledio problem, kada je došlo do sukoba sa španskom policijom zbog bahatog parkiranja.

Gotovo čitava fudbalska javnost smejala se Belgijancu nakon što je, posle gola Engleskoj na Svetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine, pogodak Adnana Januzaja proslavio tako što je pokušao da loptu zakuca u mrežu. Umesto toga, pogodio je stativu sa manje od metra, nakon čega se odbila i pogodila ga pravo u glavu.

Takođe, pažnju medija u Engleskoj privukla je i jedna situacija sa treninga, kada je Batšuaji ušao u raspravu sa Rosom Barklijem, ali je dalji razvitak i potencijalan sukob sprečio jedan od saigrača koji je Batšuajia odgurao dalje.

Podsećamo, do sukoba na treningu Kristal Palasa je došlo nakon što je Batšuaji prejako šutirao loptu prilikom jedne vežbe, što je zasmetalo Milivojeviću, pa ga je kapiten londonskih „orlova“ gađao loptom, nakon čega je Belgijanac navodno udario Milivojevića.

Za sada nema najave da bi zbog toga mogao da bude kažnjen.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar