Foto: EPA-EFE/TIM KEETON

Napadač Lestera Džejmi Vardi odsustvovaće sa terena mesec dana pošto je pogoršao povredu tetive u utakmici protiv Liverpula u Premijer ligi. Osim toga, loša vest za "lisice" je i ta što im je utakmica narednog kola odložena zbog problema sa koronavirusom.

Lester je u utorak pobedio Liverpul sa 1:0, a Vardiju je ukazana pomoć posle sudara sa protivničkim igračem Žoelom Matipom. On je odlučio da odigra meč do kraja, ali je time samo pogoršao povredu. Zbog te povrede prethodno je propustio utakmicu protiv Mančester sitija, u kom su „lisice“ poražene sa 6:3.

PROČITAJTE JOŠ:

Vardi je u 22 utakmice ove sezone postigao 11 golova i jedan je od osmorice povređenih igrača Lestera.

Trener Lestera Brendan Rodžers rekao je da je zahtevan i gust raspored i pritisak zbog izostanaka igrača u vezi sa koronavirusom doprineo Vardijevoj povredi.

„Mislim da je element umora u takvoj kombinaciji utakmica verovatno doveo do ovoga. Igrači nisu roboti. Ljudi misle da, pošto su dobro plaćeni, fudbaleri treba da izađu i igraju svakoga dana u nedelji, a to nije slučaj“, rekao je Rodžers.

Lester je trebalo prvog januara na svom terenu da dočeka Norič, ali to se ipak neće desiti, jer je utakmica otkazana zbog problema koji gosti imaju sa brojem zaraženih od koronavirusa.

Na taj način se dodatno produžava kriza u Premijer ligi, koja beleži rekordne brojeve zaraženih fudbalera i članova stručnog štaba, zbog čega se već četiri kola zaredom otkazuju utakmice kao na traci.

BONUS VIDEO Golovi sa utakmice između Mančester Sitija i Lestera 

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram