Foto: EPA-EFE/Ian Langsdon

Sportski direktor Pari Sen Žermena Leonardo rekao je da je fudbaler Lionel Mesi "neosporan" i odbacio navode da se Argentinac ne trudi dovoljno tokom utakmica.

PROČITAJTE JOŠ

„Lionel Mesi je za mene neosporan. Ako počnete da diskutujete o Mesiju, to znači da ništa ne razumete o fudbalu. Ne možemo sumnjati. Ako pogledate njegovu statistiku, prvih šest meseci u klubu su neverovatni. On i Kilijan Mbape su učestvovali gotovo u svakom golu“, rekao je Leonardo za radio Evropa 1.

Mesi je u junu kao slobodan igrač iz Barselone prešao u Pari Sen Žermen, pošto nije uspeo da produži ugovor sa španskim klubom.

Pojedini mediji spekulisali su da je najbolji igrač sveta za 2021. godinu u prvom delu sezone imao problema sa prilagođavanjem novoj ligi.

„Nismo doveli Mesija da pravi šou u svakoj utakmici. Sa njim smo naravno konkurentniji. On može da odluči svaku utakmicu“, dodao je Leonardo.

Na društvenim mrežama navijači su kritikovali Mesija, kao i pojedini komentatori, da se ne trudi mnogo kada nema loptu.

„Ko kaže da u svakoj utakmici mora da pretrči 12 kilometara? On 20 godina igra na isti način. Sve se menja kada imate druge igrače oko sebe. On se lako prilagođava jer je genije, a ostali genijalci koje imamo u timu prilagodiće se njemu“, naveo je Leonardo.

Mesi je do sada odigrao 15 utakmica za Pari Sen Žermen u svim takmičenjima, postigao je šest golova i imao je pet asistencija.

BONUS VIDEO Mesi osvaja Zlatnu loptu 2021. godine

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar