Vladica Popović
Foto: FK Crvena zvezda

Tužna vest o smrti Vladice Popovića pogodila je zvezdašku javnost, a poslednji pozdrav strategu koji je crveno-bele vodio do svetskog trona poslale su brojne legende kluba iz Ljutice Bogdana.

Vladimir Petrović Pižon, četvrta Zvezdina zvezda, ne krije da ga je Vladica mnogo puta savetovao na njegovom trenerskom početku.

„Vladica je bio čovek koji je sve voleo i kojeg su svi voleli. Bio sam mu bio pomoćnik kada smo osvojili titulu prvaka sveta u Tokiju. Tada sam bio mlad trener, a on mi je pružao podršku i davao inicijativu. Kada sam kasnije i sam postao glavni trener, Popović mi je davao savete, često sam se konsultovao sa njim. Takođe, mnog godina je bio predsednik sekcije veterana i mislim da Zvezdini veterani još dugo neće imati takvog čoveka na čelu sekcije“, istakao je Petrović.

PROČITAJTE JOŠ

„Lovac na talente“ Tomislav Milićević prisetio se kako je izgledao njegov igrački početak u Zvezdi i da mu je Vladica bio fudbalski, ali i životni uzor.

„Iz Kruševca sam u Zvezdu došao kada sam imao 18 godina. On mi je bio uzor, pošten čovek, sjajan igrač, veliki kapiten Crvene zvezde i takvi se retko viđaju na našem fudbalskom tržištu. O njemu možemo govoriti kao o dobrom igraču i treneru, ali i kao o sjajnom roditelju i dedi. Vladica je kao sportista i ličnost uvažavan i uzor svima i od njega sam mnogo naučio. Sve što sam kasnije u životu radio bilo je po njegovim tezama“, naglasio je Milićević.

Nekadašnji saigrač Vladice Popovića u crveno-belom dresu Dušan Maravić naglasio je da su Popovića svi obožavali.

„Došao sam u Crvenu zvezdu 1958. godine, posle završenog Svetskog prvenstva u Švedskoj, na kome je Jugoslavija učestvovala. Među Zvezdinim igračima je bio i Vladica. Prvi put sam ga video na šljakastom terenu Marakane, zajedno sa legendama poput Beare i Tomića. Od tog trenutka smo postali veliki prijatelji. On je preteča pravog profesionalnog fudbalera, svi u klubu su ga obožavali. U Omladinskoj školi se, sa trenerom Miloradom Pavićem, izborio za svoje mesto, posle Predraga Đajića, kog je nasledio na toj poziciji i uspeo je da napravi grandioznu karijeru. Osvojio je srebrnu medalju sa tom generacijom igrača i ostaće mi u sećanju kao pravi profesionalac, veoma pametan čovek, brižan otac i suprug. Sigurno je da ga sportsko društvo, a naročito fudbalski klub Crvena zvezda neće zaboraviti“, rekao je Maravić.

Zvezdin bivši fudbaler i veliko fudbalsko ime Milovan Rajevac nije štedeo reči na račun velikog prijtelja.

„Vladica je odveo Zvezdu do titule prvaka sveta. Bio je fenomenalna ličnosti, ali i igrač. Svako će završiti svoj fizički život, ali za nas Popović nikada neće umreti. Jednostavno, takav kapacitet kao čovek i trener ima velika dela iza sebe. Družili smo se i u sekciji veterana. Meni se lično požalio da mu je bilo jako teško kada mu je supruga preminula. Nisam imao priliku da sarađujem sa njim, ali smo se znali i uvek smo razgovarali. Često je pričao igračima da ne drže pare u banci, a da imaju šuplje cipele. Bio je veliki čovek. Neka mu je večna slava“, podvukao je Rajevac.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare