Podeli:
Vladica Popović
Foto: Srdjan Stevanovic / Starsport

Iako će prilikom osvrta na trenerske rezultate Vladice Popovića uvek u prvom planu biti svetska kruna sa Crvenom zvezdom, ne treba zanemariti ni niz uspeha koje je legendarni fudbalski radnik ostvario u Južnoj Americi, odnosno Kolumbiji.

Popović, koji je u ponedeljak u 86. godini izgubio životnu bitku, poslednje godine igračke karijere proveo je u Južnoj Americi gde je potom, sedamdesetih godina prošlog veka započeo trenersku karijeru.

PROČITAJTE JOŠ

Uspesima na klupama Independijentea Santa Fe, Nasionala iz Medeljina i Deportiva iz Kalija srpski strateg je privukao veliku pažnju kolumbijske javnosti, a do koje mere je bio cenjen govori i interesovanje čuvenog Pabla Eskobara da ga dovede na klupu svog kuba.

“U Kolumbiji sam kao trener radio sedamdesetih i osamdesetih, osvajao sam titule sa klubovima iz Santa Fea (Independiente), Medeljina (Atletiko Nacional) i Kalija (Deportivo)… Jednom me je na razgovor pozvao Pablo Eskobar. Svi su već tada znali ko je on i to je bio poziv koji ne smeš da odbiješ. Odveo me je u svoju vilu i želeo da me impresionira tako što me u bazenu poslužio viskijem. Tražio mi je da postanem trener njegovog kluba iz Medeljina, ali sam ja to odmah odbio. Znao sam da takvom čoveku ne smem da kažem da ću da razmislim jer bi to bilo isto kao da sam pristao. Pogledao sam ga u oči sa iste razdaljine kao što sada gledam vas, skupio sam hrabrost i rekao: Hvala, ali ja to ne mogu”, otkrio je jednom prilikom Popović i dodao:

“Tražio je da ne odbijam odmah, pričao da će napraviti zabavu u svojoj vili sa najlepšim ženama samo za mene, da ću dobiti koliko god para želim… Međutim, znao sam da ne smem u tako nešto da uđem. Ako me pitate da li sam se uplašio kada sam ga odbio, neću vas lagati. I sad mi kolena klecaju kad se setim, ali zato i sada znam da sam doneo jedinu ispravnu odluku u tom trenutku”.

Trenirao i Valderamu

Popović i Valderama Deportivo Kali
Foto: FK Crvena zvezda

Zanimljivo, dok je trenirao Deportivo Kali Popović je timao priliku da sarađuje i sa čuvenim vezni fudbalerom Karlosom Valderamom, jednim od najpoznatijih fudbalera u istoriji Kolumbije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar