Foto: EPA PHOTO/DPA/Boris Roessler

Sergej Barbarez, čuveni fudbaler i kapiten Bosne i Hercegovine, odlučio je da se zahvali Srbiji jer je njegova porodica mogla da se vakciniše, ali i da kritikuje vlast u otadžbini.

Igračka legenda HSV (postigao 65 golova na 174 nastupa u Bundesligi) u samo dve rečenice sumirala je šta misli o situaciji u dve zemlje.

PROČITAJTE JOŠ

„Hvala ti moj Beograde od srca, jer si dao šansu mojoj majci i sestri da se vakcinišu, samim tim i šansu za bolji život. A tebi ‘BiH politiko’, da vas pojedinačno ne nabrajam, jer niste ni to zaslužili, diči se i dalje svojim idiotizmom i neznanjem“, napisao je Barbarez na Tviteru.

Barbarez je godinama igrao na najvišem nivou u Bundesligi gde je još nosio dres Hanovera, Union Berlina, Borusije iz Dortmunda i Bajera iz Leverkuzena. Delio je prvo mesto na listi strelaca Bundeslige u sezoni 2000/2001 kada je postigao 22 gola, kao i Ebe Sand iz Šalkea.

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine je sakupio 47 utakmica na kojima je postigao 17 golova. Bio je kapiten tima, a poslednji meč je odigrao oktobra 2006. protiv Moldavije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare