Lazar Marković Liverpul
Foto: EPA/LINDSEY PARNABY

Lazar Marković je pre šest godina u ogromnom transferu stigao u Liverpul, ali nije uspeo da ostavi dublji trag u tom klubu.

Tadašnji reprezentativac Srbije je posle sjajnih igara u Benfiki postao član slavnog kluba, međutim…

PROČITAJTE JOŠ

On je za Liverpul u roku od pet godina odigrao svega 34 utakmice i uspeo da zaradi nešto manje od 10 miliona funti, objavio je portal „Liverpul eho“.

Pritom, klub je za transfer Markovića izdvojio 20 miliona funti, od čega je polovina otišla na račun investicionog fonda kojim rukovodi Pini Zahavi.

Olakšavajuća okolnost po budžet Liverpula je činjenica da je Marković dobijao deo plate od Hala, Sportinga, Fenerbahčea i Anderlehta, pošto je u tim klubovima nastupao kao pozajmljeni igrač.

„FSG, kompanija vlasnik Liverpula, naučila je veliku lekciju u slučaju Markovića, a srećom, klub je uštedeo još milion funti pošto je ugovor srpskog fudbalera pre isteka preuzeo Fulam“, navedeno je u tekstu.

Podsetimo, Marković se letos vratio u Partizan, ali i dalje pokušava da pronađe formu koja ga je u tinejdžerskim godinama dovela do statusa jednog od najboljih mladih fudbalera Evrope.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare