Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Doskorašnji trener Vojvodine Nenad Lalatović se vratio u Niš gde će po drugi put biti trener Radničkog.

Za Nova.rs je prethodnih dana nezvanično potvrđeno da je Lalatović pregovarao sa Nišlijama, ali je sada postignut dogovor da se vrati posle dve godine.

PROČITAJTE JOŠ:

Lalatović je u sezoni 2018/2019 vodio Radnički do drugog mesta Superlige, kada su Nišlije bile daleko ispred Partizana na tabeli.

Radnički je u međuvremenu sporazumno raskinuo saradnju sa Aleksandrom Stankovićem.

„Sa velikim zadovoljstvom se vraćam u klub u kojem sam proveo prelepih godinu dana. Nisam se mnogo razmišljao kada sam dobio ponudu od rukovodstva kluba na čelu sa Ivicom Tončevom i Draganom Markovićem Markonijem. Mi smo već pokazali da smo dobitna kombinacija i dogovorili smo se bukvalno za pet minuta. Za Radnički i njegove navijače sam se puno vezao i veoma mi je drago što ćemo ponovo biti na istoj strani. Ovo je veliki klub, Niš je sjajan grad za život i jedva čekam da ponovo počnemo da pišemo istoriju“, rekao je Lalatović.

Tako su zaboravljene i razmirice koje su izašle u javnost s jeseni 2019. dok je Lalatović kao trener Vojvodine gostovao na Čairu. Tada se obratio nekom na tribina niškog stadiona i rekao „Ovoga mi krsta, reći ću za sve nameštene utakmice“.

Radnički je prošle sezone bio jedva iznad zone ispadanja, zbog čega će pred stručnim štabom biti ozbiljan zadatak.

„Radnički više nikada ne sme da dozvoli sebi da bude u poziciji u kojoj je bio u prošloj sezoni, kada je do poslednjeg minuta strepeo za opstanak u ligi. To mora da ostane iza nas, a isped nas je jedna ozbiljan rad i povratak na staze uspeha. Naš cilj će biti plasman među četiri najbolje ekipe u Superligi i povratak u Evropu. Za to će nam trebati puno rada i odricanja, ali i minimum sedam, osam novih igrača. Kvalitet tih igrača će zavisiti od budžeta kluba, ali nemam bojazan po tom pitanju, jer smo se Ivica Tončev i ja lako dogovarali oko pojačanja i ranije“, dodao je Lalatović.

Zadovoljan je svojim prvim boravkom u Nišu.

„U mom prvom mandatu smo napravili velike stvari za klub i rezultatski i finansijski. Bili smo drugi u Srbiji, a potom smo napravili ozbiljne transfere igrača poput Ranđelovića, Pankova, Crnomarkovića i Haskića. U Radnički dovodim moj  stručni štab sa Draganom Šarcem i Vidakom Bratićem, koji su bili tu i pre tri godine, tako da nam neće biti potreban period adaptacije“, zaključio je Lalatović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar