Ronald Kuman, FK Barselona
Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia

Trener fudbalera Barselone Ronald Kuman sve je bliže otkazu, pogotovo nakon remija Barselone i Granade u okviru 5. kola španske Primere.

Španski mediji navode da je smena gotovo sigurna, te da je to odluka predsednika kluba Đoana Laporta.

Sem lošim rezultatima na startu sezone, Kuman je sebi „potpisao otkaz“ izjavama da su loše partije realno stanje stvari, kao i da ne može sa „ovim igračima da igra tika-taku“.

Ipak, ono što čuva Kumana je dobar ugovor i trenutna finansijska kriza u Barseloni.

PROČITAJTE JOŠ:

Naime, ukoliko Holanđanin bude smenjen, klub će na njegov račun morati da uplati 13 miliona evra, pošto je on zvanično pod ugovorom do kraja sezone, uz mogućnost da se saradnja produži na još godinu dana.

Ukoliko do produžetka saradnje ne dođe i tada će klub morati Kumanu da uplati novac, odnosno iznos od šest miliona evra.

Ne treba zaboraviti da je Kuman inače morao iz svog džepa da izvadi 6.000.000 evra kako bi se priključio Barseloni i ostvario san. Toliko je bilo neophodno uplatiti Fudbalskom savezu Holandije za prekid saradnje, s obzirom na to da je ponuda sa Kamp Noua stigla dok je bio na selektorskoj poziciji.

Zbog ekonomskih problema u klubu i dobro poznatih dugova Barselone, koji su u objavljeni ovog leta, situacija je još komplikovanija.

Kumanu u prilog ne idu ni rezultati sa velikih utakmica. On je kao trener predvodio Barselonu u devet duela protiv Real Madrida, Atletiko Madrida, Juventusa, Pari Sen Žermena i Bajerna, a nije zabeležio nijednu pobedu, uz samo dva remija.

Sada kada su problem postale i one „manje utakmice“ priča o smeni se dodatno zahuktala. Navijači bi želeli, a španski mediji pišu da je glavni kandidat za novog trenera Katalonaca Ćavi Ernandez.

Španac je kao igrač u Barseloni proveo 17 godina, osvojivši 25 trofeja.

Pored njega na mestu Kumanovog naslendika pominju se još i Johan Krojf, Antonio Konte i Roberto Martinez.

BONUS VIDEO Atmosfera i koreografije sa 165. večitog derbija

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar