Novak Đoković
Foto: EPA-EFE/PETER FOLEY

Najbolji teniser planete Novak Đoković odmara se pre nastavka sezone, a na današnji dan prošle godine uzeo je svoju 36. masters titulu.

To je ujedno i poslednja do sada koju je srpski as podigao, u Rimu, pred Rolan Garos.

PROČITAJTE JOŠ:

Pobedio je Dijega Švarcmana u rimskom finalu sa 7:5, 6:3 i možda zvuči čudno, ali od tada nije osvojio nijedan masters, pa su on i Rafael Nadal izjednačeni sa po 36.

Nije mu to smetalo jer je u međuvremenu podigao pehare tri grend slema i izjednačio se sa Rodžerom Federerom i spomenutim Nadalom (po 20).

U protekle tri godine Đoković je uzimao po dve masters titule, 2016. je podigao četiri, a 2015. čak sedam.

Jedina godina u poslednjih deset, kada Novak nije osvojio nijedan masters, bila je 2017. kada se srpski as mučio sa motivacijom i povredom lakta.

Ako se izuzme ta godina iz objektivnih razloga, poslednji put kad je Đoković bio fizički u redu, a da za 365 dana nije osvojio turnir iz „serije 1000“, bila je još daleka 2010. godina kada je uzeo samo trofeje u Dubaiju i Pekingu.

Međutim, upravo tada je sa reprezentacijom Srbije osvojio Dejvis kup, što je bilo veliki zamajac za njegovu dalju karijeru.

Treba napomenuti da ove godine Novak ima još šansi da osvoji neki masters, pošto je Indijan Vels pomeren za oktobar,  a u opticaju su i Šangaj u oktobru i Pariz u novembru, kada se sezona zatvara Završnim mastersom u Torinu.

BONUS VIDEO: Novak u obilasku piramida u Visokom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar